Hlavní obsah

Brankář Vašek o rok prodloužil smlouvu v Baníku

Ostrava

Klíčový muž sestavy Baníku Ostrava, brankář Petr Vašek, bude v ostravském klubu další rok pokračovat. Rodák z Čeladné v Baníku podepsal nový kontrakt do 30. července 2018.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Trenér Baníku Ostrava Vlastimil Petržela.

Článek

Zkušený brankář se do Baníku vrátil loni v červnu po osmi letech a záhy se vyprofiloval mezi neodmyslitelné postavy výběru trenéra Vlastimila Petržely. Jeho spolehlivé výkony mu vynesly ocenění i pro nejlepšího hráče Fortuna národní ligy za měsíc březen a novým kontraktem si nadělil opožděný dárek k nedělním osmatřicátým narozeninám.

„Loni v létě, kdy už jsem se chystal s chytáním končit a byl si hledat práci, by mě asi ani nenapadlo, že budu chytat v Baníku. Ale s fotbalem jsem už zažil hodně a mám radost, že můžu být v Baníku platný. Doufám, že dobře rozjetou sezonu dotáhneme v závěru soutěže do úspěšného konce a vrátíme se do první ligy," řekl Petr Vašek, který je s dvanácti vychytanými nulami nejlepším brankářem druhé ligy.

Jednání o nové smlouvě byla rychlá. „Petr opakovaně přesvědčuje, že i v osmatřiceti má maximální výkonnost. Jistota na postu gólmana je pro mužstvo vždy velmi důležitá a v Petrovi máme opravdovou oporu," řekl sportovní ředitel FC Baník Ostrava Dušan Vrťo.

Reklama