Hlavní obsah

Olomouc - Varnsdorf 3:2Olomouc udolala Varnsdorf a znovu odskočila Opavě

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Sigmy Olomouc se znovu přiblížili návratu do první ligy, když ve 22. kole FNL porazili Varnsdorf 3:2. Využili tak zaváhání třetí Opavy, která doma jen remizovala 2:2 s Žižkovem. Olomouc tak má osm kol před koncem na nepostupová místa náskok už třinácti bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký obránce Michal Vepřek

Článek

Olomouc vedla nad Varnsdorfem už o dva góly, když se už ve 4. minutě prosadil Štěrba po rohu a následně zvýšil Chorý. Jenže hosté dokázali srovnat zásluhou dvou Durdevičových branek. Domácí se však nenechali rozhodit, v 66. minutě jim vyšel útok a Chorý druhým zásahem v utkání zařídil důležité vítězství.

Také Žižkov neuhlídal dvoubrankové vedení, když ještě tři minuty před koncem vedl na hřišti Opavy 2:0 po gólech Telnara a Engelmanna. Jenže pak Zapalač vybojoval penaltu, kterou proměnil Schaffartzik, a v poslední minutě sám Zapalač zařídil dělbu bodů. I tak ale Opava ztratila další body v boji o postup.

22. kolo druhé fotbalové ligy
Sigma Olomouc - Varnsdorf 3:2 (2:1)
Branky: 26. a 66. Chorý, 4. Štěrba - 34. a 48. Durdevič. Rozhodčí: Černý - Arnošt, Urban. ŽK: Lischka, Zieris, Končal (všichni Varnsdorf).
Ústí nad Labem - Třinec 1:1 (0:1)
Branky: 78. Jindráček - 30. Čelůstka. Rozhodčí: Mrázek - Batík, Horák. ŽK: Peterka - Janoščín, Dedič. Diváci: 715.
Opava - Viktoria Žižkov 2:2 (0:1)
Branky: 87. Schaffartzik z pen., 90. Zapalač - 33. Telnar, 75. Engelmann. Rozhodčí: Ginzel - Kožár, Caletka. Bez ŽK. Diváci: 3372.
Znojmo - Táborsko 3:0 (2:0)
Branky: 13. Urbančok, 24. Teplý, 90.+3 Šamánek. Rozhodčí: Adámková - Ratajová, Flimmel. ŽK: Nepožitek - Javorek, Džafič, Zavadil, Kalvach, Dordevič. Diváci: 912.

Reklama