Hlavní obsah

Výhra v derby je impulsem i pro duel v Opavě, říká varnsdorfský trenér Frťala

Vítězství fotbalistů Varnsdorfu nad Ústím nad Labem (3:1) v předehrávce 27. kola druhé nejvyšší soutěže posílilo naděje domácího týmu na záchranu. Oba celky z úterního duelu mají nyní stejný počet 32 bodů, zatímco předposlední Vítkovice jen 24, ale středeční šlágr s Baníkem Ostrava k dobru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zdenko Frťala.

Článek

„Severočeské derby mělo grády, náboj a byli jsme si před ním vědomi, že v domácím prostředí potřebujeme vyhrát. Už proto, že příště hrajeme na půdě třetí Opavy a nechceme nic nechat na poslední dvě kola," konstatoval varnsdorfský trenér Zdenko Frťala.

O výsledku se rozhodlo na začátku druhého poločasu. „Za nerozhodného stavu 1:1 jsme se snažili dostat soupeře do problémů. Povedlo se nám to dvěma brankami v rychlém sledu," oddechl si kouč Varnsdorfu, jenž zdůraznil význam vítězství nad regionálním rivalem. „S Ústím to jsou pokaždé prestižní souboje. Hráči se navzájem dobře znají, stejně tak trenéři," podotkl Frťala, jenž řadu let působil jako hráč v Teplicích s nynějším asistentem ústeckého kouče Petrem Fouskem.

Zápas jsme nezvládli, smutnil Fousek

„Na rozdíl od kolegy Zdenko Frťaly se mi zápas nehodnotí lehce. Prostě jsme ho nezvládli, i když jsme věděli, že domácí budou hrát jen na vítězství," pravil Petr Fousek. Zklamal ho přístup svěřenců. „Kluci si asi mysleli, že po vítězném zápase se Žižkovem to půjde samo. Přitom Varnsdorf se na nás dobře připravil a využil rychlostní předpoklady většiny hráčů. Jejich aktivita a dynamičnost nám dělaly velké potíže," rozebíral Fousek.

Ústečtí se pokusí napravit selhání z Varnsdorfu doma proti jistému postupujícímu do první ligy Sigmě Olomouc. „Máme o co hrát. Pokud si někteří naši hráči troufají na to, že by mohli hrát i vyšší soutěž, měli by to potvrdit právě proti favoritovi. Rozhodně chceme divákům v Ústí ukázat, že dokážeme předvést lepší výkony než ve Varnsdorfu. Olomouc jsme už v minulých letech ve druhé lize potrápili," dodal Fousek už s výhledem k dalšímu zápasu.

Reklama

Související témata: