Hlavní obsah

Vlašim - Budějovice 0:2Jihočeši se posunuli do popředí tabulky, na Žižkově gól nepadl

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Českých Budějovic vyhráli ve 2. kole druhé ligy 2:0 ve Vlašimi a zařadili se do početné skupiny čtyřbodových týmů. Viktoria Žižkov remizovala s Varnsdorfem 0:0. Obě mužstva tedy i po druhém soutěžním utkání v sezóně čekají na tři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Viktorie Žižkov Miroslav Podrazký se tentokrát neprosadil.

Článek

Tři vzájemná utkání neuhrálo Dynamo se středočeskou Vlašimí ani bod. Nyní svěřenci trenéra Davida Horejše sérii prolomili ve druhém ligovém kole, když na hřišti nepříjemného soupeře zvítězili 2:0. O výhře rozhodli černobílí už v prvním poločase, kdy otevřel skóre Kadula a poté na něho navázal Wermke.

"Předvedli jsme skvělý týmový výkon, Vlašim vlastně neměla skoro žádnou gólovou příležitost. Z naší strany skvělý zápas a zaslouženě jsme jej vyhráli," pochvaluje si na klubovém webu Jindřich Kadula.

"Víme, že naše bilance s Vlašimí v soutěžních zápasech není dobrá. Ale v týdnu jsme se na ně dobře připravili a hráli jsme, co po nás trenér chtěl. I na Vlašimi bylo vidět, že si nevěděla rady. A po prvním gólu tím spíš," poukazuje Kadula.

Překvapivě více příležitostí měl na hřišti Viktrorie hostující Varnsdorf, domácí brankář Hrubeš přesto příliš práce neměl. Akce hráčů ze severních Ćech většinou končily nepřesným nebo nedůrazným zakončením.

I proto tak třetí z posledních pěti měření sil těchto dvou celků skončilo bezbrankovou remízou 0:0. Žižkov si tak po úvodním bodu z Budějovic připsal další nerozhodný výsledek. Varnsdorf získal první bod v soutěži.

2. kolo druhé fotbalové ligy:
Viktoria Žižkov - Varnsdorf 0:0
Rozhodčí: Dubravský - Polák, Podaný. ŽK: Kodeš, Podrazký - Porcal, Zieris, Kozma, Kocourek, Šulc. Diváci: 821
Žižkov: Hrubeš - Švejdík, Kodeš, Šandera, Hašek - Toml, Čermák (46. Podrazký), Bazal, Jelínek (46. Musa), Stratil - Volek (68. Engelmann). Trenér: Vavruška
Varnsdorf: Porcal - Beránek, Chlumecký, Zieris, Kozma (76. Bílek) - Bláha, Durdević (73. Švantner), Dordič (61. Šulc), Zbrožek - Rudnytskyy, Kocourek. Trenér: Frťala
Vlašim - České Budějovice 0:2 (0:2)
Branky: 9. Kadula, 35. Wermke. Rozhodčí: Matějček - Vodrážka, Vít. ŽK: Janda, Wiesner - Havel. Diváci: 960.
Vlašim: Nguyen - Cabadaj (76. Plachý), Wiesner, Štochl, Tusjak - Janda, Hašek, Vodháněl, Skopec - Fotr, Hadaščok. Trenér: Havlíček.
Č. Budějovice: Křížek - Kladrubský, Havel, Novák, Řezáč - Čavoš (83. Benát), Javorek - Wermke (76. Moravec), Kadula (62. Táborský), Pešek - Sukisa. Trenér: Horejš.

Reklama

Související témata: