Hlavní obsah

Jsme tam, kde jsme chtěli být, říká Grussmann po kanonádě v Ústí

Ústí nad Labem

Tomu se říká gólová produktivita. Fotbalisté SFC Opava nasázeli v úvodních třech kolech druhé ligy svým soupeřům dvanáct branek, z toho jedenáct v posledních dvou zápasech. Na výhru 6:2 nad Vítkovicemi navázali vítězstvím 5:2 v Ústí nad Labem.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

„Fotbal se hraje pro diváky a na góly. Když jich padá hodně a zároveň vyhráváte, tak je to paráda. Jsme za to rádi," usmíval se generální manažer opavského klubu Alois Grussmann na ústeckém stadiónu. Bilancí týmu je sám překvapen.

„Asi je to ve druhé lize rarita. Přece jen jsme nevěděli, co můžeme od nového ročníku čekat. Zatím jsme nasbírali sedm bodů, hrajeme ofenzivní fotbal. Určitě jsme tam, kde jsme chtěli být, co se týče postavení v tabulce a dosažených výsledků," liboval si klubový šéf.

Zajímavostí je, že v prvním kole připravil Opavu o výhru ve Frýdku-Místku svým gólem Grussmannův syn Radim, který je z Opavy na hostování právě ve frýdeckém klubu. „Už jsme si to doma vyříkali. Ale vážně řeknu, že nechceme jít v Opavě cestou, abychom bránili kmenovým hráčům nastoupit ve vzájemném zápase proti nám. Naopak, ať hrají co nejvíce. A že nám dal kluk gól, to je chyba našeho mužstva, že ho neuhlídali," tvrdil Alois Grussmann.

Zavadil: Rozhodl už začátek

Opavský tým nasměroval k vítězství v Ústí záložník Pavel Zavadil, nová posila ze Zbrojovky Brno. Už ve čtvrté minutě připravil ideálním vysunutím spoluhráče vedoucí gól favorita.

„Myslím, že jsme měli výborný začátek, brzy jsme vedli 2:0. Pak už to nebylo herně oslňující, ale rozhodla naše efektivita a navyšovali jsme skóre," hodnotil Zavadil vystoupení na severu Čech. Odehrál jen první poločas, potom byl střídán. „Mám trochu přetížené koleno, už jsem to cítil během pobytu na hřišti. Bylo lepší jít ze hřiště dolů," uvažoval klíčový muž opavské sestavy.

Navzdory jasnému výsledku neodjížděli Opavští z Ústí v euforii. „Pokud jde o hru dopředu, nedá se klukům nic vytknout. Ale ve třech kolech jsme dostali pět gólů, což je na aspiranta na postup do první ligy dost. Víme, na čem potřebujeme zapracovat," zůstal realistou asistent trenéra Josef Dvorník, někdejší stoper Baníku Ostrava, Ružomberoku, tureckého Manisasporu, Zbrojovky Brno, Sokolova i Opavy.

Opava v minulé sezóně prošla až do finále MOL Cupu. V úterý 15. srpna ji čeká zápas v Prostějově. „Vzhledem k loňskému pohárovému tažení se na nás budou chtít soupeři vytáhnout, takže každý zápas musíme brát s velkou zodpovědností," dodal asistent.

Reklama

Související témata: