Hlavní obsah

Pardubice - Sokolov 2:1Fotbalisté Pardubic vedou po výhře nad Sokolovem druhou ligu

Praha

Fotbalisté Pardubic vyhráli i třetí domácí utkání v nové sezoně druhé ligy a po vítězství 2:1 nad Sokolovem se posunuli na první místo tabulky. V čele soutěže mají 13 bodů a o jeden vedou pořadí před Opavou a Českými Budějovicemi, které sehrají šesté kolo v neděli.

Článek

Pardubičtí sice prohrávali od deváté minuty, kdy se z přímého kopu trefil Jan Kosak, ale ještě do přestávky vyrovnali. Dorážkou ve skluzu se o to po půlhodině hry postaral Pavel Černý. Stejný hráč poté v 70. minutě rozhodl o výhře východočeského celku.

Ukončil sokolovskou sérii tří zápasů bez porážky, během které svěřenci trenérů Vítězslava Hejreta a Pavla Horvátha jednou vyhráli a dvakrát remizovali. Baníku patří v tabulce s pěti body dvanácté místo.

6. kolo druhé fotbalové ligy
Pardubice - Sokolov 2:1 (1:1)
Branky: 30. a 70. Černý - 9. Kosak. Rozhodčí: Berka - Polák, Pfeifer. ŽK: Černý, Rybička - Machek, A. Ševčík, Jakub Dvořák I, Kosak. Diváci: 610.
Sestavy:
Pardubice: Knobloch - Prosek, Piroch, Šejvl, Surzyn - Jeřábek - Fusek (80. Kopřiva), Řezníček, Ladra, Fousek (80. Mužík) - Černý (74. Rybička). Trenér: Novotný.
Sokolov: Belaň - Strada (78. Tůma), O. Ševčík, Mráz, Mejdr - Kosak, Machek, Glaser, Provod (64. Končal), Čihák (59. Hlavatý) - A. Ševčík. Trenéři: Hejret a Horváth.

Reklama

Související témata: