Hlavní obsah

Sokolov - Budějovice 0:1Budějovice vyhrály v Sokolově a vrátily se na druhé místo FNL

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Českých Budějovic v devátém kole druhé ligy zvítězili v Sokolově 1:0 a vrátili se na druhé místo tabulky o skóre za vedoucí Opavu. Ve druhém duelu Znojmo vyhrálo doma nad Táborskem 2:1 a poskočilo na čtvrtou příčku. Na lídra z Opavy ztrácí ale jen jeden bod.

Článek

Jihočeši výborně začali a v 11. minutě se dostali do vedení, když Pešek z úhlu propálil Bolka. Sokolovského brankáře pak těsně před pauzou zachránilo břevno po Čavošově ráně.

Domácí měli ve druhém poločasu převahu a sahali po vyrovnání, jenže šance neproměnili a neodvrátili pátou porážku v druholigovém ročníku. Sokolov je v neúplné tabulce dvanáctý.

Dobrou formu potvrdilo Znojmo, které na svém hřišti porazilo Táborsko 2:1, vyhrálo počtvrté za sebou a patří mu čtvrtá příčka. Hosty sice poslal do vedení v 11. minutě Nešický, ale už za devět minut srovnal Teplý a v 68. minutě dokonal obrat střídající Štrombach.

9. kolo druhé fotbalové ligy
Baník Sokolov - Dynamo České Budějovice 0:1 (0:1)
Branka: 11. Pešek. Rozhodčí: Mrázek - Hrabovský, Horák. ŽK: Machek - Čavoš, Kladrubský, Pešek, Mashike Sukisa. Diváci: 1260.
Sokolov: Bolek - Strada, Tůma, Mráz, Mejdr - Glaser, Machek - Kosak (77. Rychnovský), Hlavatý (65. A. Ševčík), Končal (58. Provod) - F. Dvořák. Trenér: Hejret.
České Budějovice: Staněk - Řezáč, Kladrubský, Novák, Helešic - Wermke (89. Kadula), Javorek, Čavoš, Pešek (74. Pouček) - Mashike Sukisa, Táborský (86. Benát). Trenéři: Lerch a Horejš.
1. SC Znojmo - MAS Táborsko 2:1 (1:1)
Branky: 20. Teplý, 68. Štrombach - 11. Nešický. Rozhodčí: Dubravský - Dresler, Lakomý. ŽK: Lacko - Kučera, Hell. Diváci: 565
Znojmo: Veselý - Mezlík, Svozil, Javůrek (75. Hladík), Mešaninov - Cihlář, Lacko, Helísek - Šamánek, Růsek (58. Štrombach), Teplý (85. Čereda). Trenér: Balcárek.
Táborsko: Toma - Hell, Klusák, Mysliveček (74. Blecha), Navrátil - Nešický, Kučera, Štohanzl, Prošek, Mršič - Musiol. Trenér: Nádvorník.

Reklama