Hlavní obsah

Působení u dvacítky je odreagováním i zkušeností, říká ústecký kouč Skála

Josef PešoutSport.czPrávo

Hodně napilno má v podzimní fotbalové sezóně trenér Jiří Skála. Kromě klubových povinností v druholigovém celku FK Ústí nad Labem je také členem trenérského týmu u české reprezentační dvacítky. „Je to pro mě velká zkušenost i odreagování,“ říká Skála o svojí současné dvojroli.

Foto: Josef Pešout, Právo

Jiří Skála

Článek

V Plzni jste jako asistent několika trenérů zažil účinkování Viktorie i na evropské scéně, nyní máte možnost pracovat u reprezentačního výběru. Co to pro vás znamená?

Hlavním koučem dvacítky je Karel Krejčí, se kterým jsem spolupracoval už v Plzni. Působím na místě jeho asistenta. Jsem rád, že jsme obnovili tuhle formu společné práce, která fungovala dříve v Plzni. Je tam s námi i další asistent pan Kohout, takže jsme u týmu tři bývalí trenéři z Plzně.

Jaké máte první dojmy z reprezentační dvacítky?

Hrajeme zápasy, které jsou výborným měřítkem. Střetli jsme se už s Německem a Portugalskem. V nynější reprezentační ligové přestávce se poměříme s Polskem ve Vrchlabí a 10. října s Anglií na její půdě. Na to se moc těším, čekáme skvělou konfrontaci.

Daří se vám skloubit činnost u dvacítky s klubovým programem v Ústí?

Z reprezentačního srazu jsem si ve středu odskočil na zápas Ústí se Slováckem v MOL Cupu a do klubu bych se měl vrátit ve středu 11. října. V Ústí si hráči ode mne aspoň na pár dní odpočinou, když mě zastupuje asistent Petr Fousek. Po ruce mu jsou zkušení hráči Peterka, Martykán a o tréninkovou náplň v Ústí nemám obavy. Takhle jsme to praktikovali i při minulém srazu dvacítky. Působení u mladé reprezentace beru i jako odreagování a samozřejmě velkou zkušenost.

V pátek 13. října čeká na tým Ústí druholigový zápas s Viktorií Žižkov, která vyměnila trenéry. Jak to vnímáte?

Především jsme v klubu přivítali přestávku v soutěži, protože předtím trénovalo jen čtrnáct hráčů a potřebovali jsme doléčit drobná zranění. Snad se kluci dají dohromady. Vím, že Žižkov má nového kouče (Bohuslav Pilný - pozn. red.). Jsme na to připravení, že přijedou s velkou motivací a impulsem pod novým trenérem. Ale nic to nemění na tom, že chceme utkání zvládnout.

Reklama

Související témata: