Hlavní obsah

Frýdek-Místek - Olympia 1:2Bývalý hradecký tým už přeskočil svého věčného rivala

Frýdek-Místek

Fotbalisté Olympie Praha vyhráli v dohrávce odloženého utkání 9. kola druhé ligy ve Frýdku-Místku 2:1 a poskočili na sedmé místo v tabulce. O vítězi rozhodl minutu před koncem zápasu hlavou Marek Opluštil. Kapitán hostů zužitkoval centr Georgiose Katidise, který předtím v závěru prvního poločasu nastartoval obrat výsledku vyrovnávací brankou. Věčně druhý hradecký tým, který na začátku této sezóny přesídlil do Prahy, přeskočil v tabulce exligový Hradec Králové.

Článek

Domácí byli ve vedení od 9. minuty zásluhou Mariána Kovaříka, ale na body nedosáhli. V soutěži mají na kontě stále jediné vítězství z první poloviny srpna, prohráli počtvrté z posledních pěti zápasů a s pouhými šesti body jsou čtrnáctí jen bod od sestupové pozice. Olympia naopak dosud jen jednou prohrála, má po čtvrtém vítězství v sezóně o deset bodů víc a ještě jedno utkání k dobru.

Zápas ve Frýdku-Místku se měl hrát už 23. září, ale byl odložen kvůli nezpůsobilé hrací ploše po vytrvalém dešti.

9. kolo druhé fotbalové ligy:
Frýdek-Místek - Olympia Praha 1:2 (1:1)
Branky: 9. Kovařík - 39. Katidis, 89. Opluštil. Rozhodčí: Ginzel - Poživil, Petřík. ŽK: Biolek, Šumský, Slaninka, Literák - Rothe, Liener. Diváci: 342.
Frýdek-Místek: Buček - Biolek (77. Krčula), Literák, Pielorz, Švrček - Willwéber, Ondráček (90. Velička) - Grussmann (61. Bilič), Šumský, Slaninka - Kovařík. Trenér: Csaplár.
Olympia: Soukup - Frizoni, Rothe, Opluštil, Žežulka - Liener (73. Vopat), Katidis, Ruml (90.+2 Kuťák), Verner - Hejný (57. Dordevič), Jukl. Trenér: Sazima.

Reklama

Související témata: