Hlavní obsah

Znojmo - Vlašim 3:2Jasný zápas se změnil v drama

Úterní dohrávka 13. kola druhé nejvyšší fotbalové soutěže nabídla zajímavou bitvu. V první půli se prosadilo pouze Znojmo, které odcházelo do kabin s dvoubrankovým náskokem. Když půl hodiny před koncem přidalo třetí branku, zdálo se být jasno, ale opak byl pravdou. Vlašim zbraně nesložila a během tří minut dvakrát skórovala, vyrovnat se jí však už nepodařilo.

Článek

Znojmo nakonec tři body a výhru 3:2 uhájilo, v závěru však mělo velké nervy.

„Hráče jsem v poločase upozorňoval, že ještě není konec utkání, že druhý bude těžký," líčí na oficiálním webu soutěže Jiří Balcárek, trenér Znojma. „Za stavu 3:0 jsme měli hrát chytřeji, zatáhnout se a čekat na brejky. Dopustili jsme se chyb v přechodové fázi a soupeř nám chodil do brejků. Věděli jsme, že Vlašim je na tom kombinačně výborně. Chtěli jsme na ně vlítnout, což se nám podařilo. Ve druhém poločase už to nebylo ono..."

Vlašim může jen litovat, že nezachytila začátek zápasu. „Bylo těžké dohánět třígólovou ztrátu. Zápas jsme si prohráli sami, udělali jsme velké chyby v obraně," kritizuje kouč Petr Havlíček.

13. kolo druhé fotbalové ligy:
Znojmo - Vlašim 3:2 (2:0)
Branky: 8. Lacko, 30. Šamánek, 65. Štrombach - 69. Hadaščok, 72. Vyhnal. Rozhodčí: Jílek - Vitner, Petřík. ŽK: Lacko - Piško, Vyhnal, Wiesner, Hadaščok. Diváci: 383.
Znojmo: Veselý - Helísek, Mezlík, Svozil, Cihlář - Lacko, Machuča - Štrombach (81. Hladík), Šamánek (89. Pospíšil), Javůrek - Růsek (67. Teplý). Trenér: Balcárek.
Vlašim: Beník - Kadlec (81. Jeslínek), Piško, Štochl, Tusjak (46. Wiesner) - Janda, Mara (46. Hadaščok), Skopec, Vodháněl - Fotr, Vyhnal. Trenér: Havlíček.

Reklama

Související témata: