Hlavní obsah

Chceme přezimovat na nesestupových příčkách, říká ústecký kouč Křeček

Ústí nad Labem

Přezimovat v tabulce na nesestupových příčkách. Takový je cíl fotbalistů Ústí nad Labem před posledním kolem podzimní části druhé ligy, která bude mít po víkendu odehráno šestnáct kol. „Větší motivaci než opustit nynější patnácté místo, mít ani nemůžeme,“ říká ústecký trenér Aleš Křeček v rozhovoru pro Sport.cz. Po svém nedávném příchodu do klubu vedl mužstvo už ve třech zápasech.

Foto: Josef Pešout

Trenér Ústí nad Labem Aleš Křeček.

Článek

Jaký je váš cíl ve zbytku podzimní sezóny ve Fortuna národní lize?

Odhodlání a touhu po úspěchu musíme mít v každé fázi soutěže. Chceme se posunout aspoň o jednu příčku dopředu. Vždycky je i z psychologického hlediska lepší figurovat před zimní přípravou třeba jen o krůček výš od sestupových pozic. Fotbalová zima ve druhé lize je pokaždé dlouhá a těžká. Vnímáme náročnost soutěže. Umístění po podzimu ještě není naprosto podstatné vzhledem k jarní polovině, ale každý bod získaný před zimní pauzou je cenný.

U ústeckého mužstva jste krátkou dobu. Jak vidíte situaci v popředí tabulky?

Jsou tam tři čtyři celky, které se mohou poprat o postup. Z trenérského pohledu špičku samozřejmě v Ústí sledujeme a víme, že nahoře jsou Opava, České Budějovice, Třinec, Příbram. Ať si to rozdají mezi sebou a neupínáme se k tomu, kdo skončí nahoře. Po pravdě, v Ústí máme jiné starosti.

Jak na vás působí druhá liga podle toho, co se v ní odehrává na podzim?

Je nesmírně těžká a vyrovnaná. Rozdíly mezi celky nejsou velké. Loni jsem to poznal v Baníku Ostrava, kde jsem byl asistentem Vlastimila Petržely při postupu do první ligy. Každý zápas ve druhé lize stojí mraky sil, převažuje bojovnost. Některé týmy to zavřou, brání a čekají na standardní situace nebo rychlé brejky. O fotbale to leckdy moc není. Celky z popředí jsou sice na příznivější a někdy i vítěznější vlně, ale pořád platí, že každý může porazit každého.

Už jste zmínil Baník Ostrava. Sledujete jej dál v první lize i po svém letním odchodu z klubu?

Zažili jsme tam i s mým nynějším ústeckým asistentem Jurajem Šimurkou rok a půl s postupovým, byť pro nás hořkým koncem. Dění spíš registrujeme z dálky. Viděli jsme ale Baník Ostrava hrát několikrát v Praze i v Ostravě. Každý trenér sleduje mužstva, kde působil. Jsme zvědaví, jak to v Baníku dopadne. Něco proběhlo v médiích, ale informace, jak to je uvnitř klubu, nemáme a ani nejsme s nikým v kontaktu. V Baníku mi zůstalo kousek srdíčka, fandím mu dál. Asi očekávali jinou sezónu, nechci však za ně mluvit.

Co je tedy vaší trenérskou prioritou?

Jsem rád, že mám angažmá v druholigovém Ústí a stoprocentně se věnuji zdejší práci.

Reklama

Související témata: