Hlavní obsah

Příbram - Třinec 2:1Příbram podruhé za sebou rozhodla o výhře v nastavení

Praha

Fotbalisté Příbrami podruhé za sebou ve druhé lize rozhodli o zisku tří bodů gólem v nastavení. Po Pardubicích doma udolali také druhý tým tabulky Třinec 2:1, když v 92. minutě dorazil vlastní neproměněnou penaltu do sítě Peter Grajciar. Na Třinec tak Příbram po třech výhrách za sebou ztrácí jediný bod. Posunula se na třetí místo před České Budějovice, které překvapivě doma prohrály 0:2 s Vlašimí.

Foto: Robert Neumann, Právo

Příbramský trenér Josef Csaplár.

Článek

Středočechy poslal do vedení už po pěti minutách bývalý reprezentant Skácel, ke kterému propadl míč u tyče a domácí hráč ho levačkou poslal z úhlu pod břevno. Jenže v úvodu druhé půle se střelou o tyč prosadil Šumbera a srovnal.

Příbram se tlačila za výhrou a v poslední minutě odpískal sudí penaltu za faul na Matouška. Míč si vzal Grajciar, gólman Paleček sice byl u tyče včas a míč vyrazil, avšak znovu jen ke Grajciarovi a bývalý slovenský reprezentant rozhodl o výhře domácího celku. Trefil se ve třetím utkání po sobě.

Druhý z exligových celků Hradec Králové ztratil body v osmém z posledních devíti zápasů, když doma jen remizoval 1:1 se Znojmem. V utkání přitom vedl gólem Knejzlíka, který se po stříleném centru trefil do odkryté branky.

Jenže pět minut před koncem se k míči na hranici pokutového území dostal Štrombach a tvrdou střelou zařídil dělbu bodů. Pro Hradec to byla už sedmá remíza v sezóně a je v tabulce až osmý se ztrátou osmi bodů na postupové příčky.

V Českých Budějovicích byl klíčovou postavou utkání vlašimský Vyhnal. V 25. minutě se prosadil po rohovém kopu hlavou a v 68. minutě zvýšil parádní střelou z dálky, po které se míč od břevna odrazil za brankovou čáru. Pro Vyhnala to byl už 11. zásah v sezóně.

Jenže čtvrt hodiny před koncem se Vyhnal zapsal do statistik i negativně, když zakopl míč, dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Budějovice však přesilovou hru nevyužily ani ke snížení a jejich série bez porážky se po osmi zápasech zastavila.

Poslední Frýdek-Místek doma prohrál s Pardubicemi 0:2. Nejprve se po rohovém kopu prosadil Piroch a těsně před poločasem zvýšil po individuální akci Ladra. Frýdek už proti druhé nejlepší obraně soutěže nedokázal ani snížit.

16. kolo druhé fotbalové ligy:
Frýdek-Místek - Pardubice 0:2 (0:1)
Branky: 29. Piroch, 45. Ladra. Rozhodčí: Klíma - Caletka, Boček. ŽK: Kovařík, Willwéber, Ondráček (všichni Frýdek-Místek). Diváci: 468.
Frýdek-Místek: Buček - Biolek, Literák, Pielorz, Švrček - Ondráček, Willwéber (78. Grussmann) - Varadi, Chvěja, Slaninka (46. Krčula) - Kovařík (46. Velička). Trenér: Petřík.
Pardubice: Knobloch - Křapka, Piroch, Šejvl, Surzyn - Ladra, Jeřábek, Řezníček, Mužík (79. Sokol) - Černý (90. Kopřiva), Petráň (86. Kovář). Trenér: Novotný.
Příbram - Třinec 2:1 (1:0)
Branky: 5. Skácel, 90.+2 Grajciar - 49. Šumbera. Rozhodčí: Franěk - Kotalík, Kožár. ŽK: Květ, Fantiš - Vaněk, Dedič, Reintam. Diváci: 1280.
Příbram: Boháč - Zápotočný, Tregler, Kodr, Skácel - Grajciar (90.+2 Jandera), Květ - Fantiš, Průcha (61. Danoski), Matoušek - Ayong (16. Januška). Trenér: Csaplár.
Třinec: Paleček - Ilko, Čelůstka, Reintam, Bedecs, Janoščín - Ižvolt (65. Joukl), Vaněk, Kateřiňák, Šumbera (87. Masař) - Juřena (65. Dedič). Trenér: Neček.
Hradec Králové - Znojmo 1:1 (0:0)
Branky: 53. Knejzlík - 85. Štrombach. Rozhodčí: Machálek - Dresler, Polák. ŽK: Trávníček, Vlkanova - Javůrek, Čereda. Diváci: 630.
Hradec Králové: Lindr - Pajer, Čech, Nosek (46. Mudra), Trávníček - Martan (77. Krátký), Janoušek, Zorvan (87. Žondra), Vlkanova, Knejzlík - Pázler. Trenér: Havlíček.
Znojmo: Veselý - Svozil, Malár (84. Švarc), Javůrek - Cihlář, Helísek, Lacko, Růsek - Štrombach, Njire, Teplý. Trenér: Balcárek.
České Budějovice - Vlašim 0:2 (0:1)
Branky: 25. a 68. Vyhnal. Rozhodčí: Pechanec - Kubec, Vlček. ŽK: Novák, Táborský - Vyhnal, Fotr. ČK: 74. Vyhnal. Diváci: 670.
Č. Budějovice: Staněk - Pouček (22. Havel), Táborský, Čavoš, Wermke - Řezáč (76. Benát), Novák, Kladrubský, Pešek - Mashike Sukisa (56. Kadula), Javorek. Trenér: Horejš.
Vlašim: Nguyen - Piško, Plachý (67. Janda), Vodháněl, Štochl - Wiesner, Mara, Skopec (85. Jeslínek), Tusjak - Hadaščok (78. Fotr), Vyhnal. Trenér: Havlíček.

Reklama