Hlavní obsah

Díky podzimnímu finiši jsme spokojeni, říká ředitel Provazník o fotbalovém Sokolovu

Sokolov

Špatný začátek, dobrý konec. Tak se dá v krátkosti charakterizovat účinkování fotbalistů Baníku Sokolov v podzimní části druholigové soutěže. Tým, který se nejprve potýkal s nepříznivými výsledky, přezimuje díky vydařenému finiši na solidním sedmém místě tabulky Fortuna národní ligy. „Celkově můžeme naši situaci hodnotit pozitivně a už vyhlížíme zimní přípravu,“ říká ředitel fotbalového klubu Baník Sokolov Tomáš Provazník v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Robert Neumann, Sport.cz

Trenér Sokolova Pavel Horváth.

Článek

Jak vám bylo po třech kolech FNL, když sokolovské mužstvo mělo na svém kontě jediný bod?

Vstup nám nevyšel. Prohráli jsme ve Vlašimi a v Ústí nad Labem, pak jsme doma remizovali s Táborskem. Nebyli jsme samozřejmě spokojeni s minimálním bodovým ziskem. Naštěstí se mužstvo postupně zvedalo, což potvrdilo v závěru podzimu.

Měli i v období relativních nezdarů trenéři Hejret a Horváth důvěru ze strany vedení klubu?

Ano. Pracovali kvalitně a věřili jsme, že i kádr disponuje určitou kvalitou. Trenéři dostali podporu pro svou práci. V poslední třetině podzimu tým sklidil ovoce v podobě úspěšné série. V závěrečných pěti kolech jsme čtyřikrát vyhráli a jednou remizovali, přičemž pokaždé jsme zápas odehráli bez inkasovaného gólu.

Jaké je konkrétní postavení obou mužů z trenérské lavičky?

Vítězslav Hejret je vedený a vystupuje jako hlavní trenér s plnou zodpovědností. Úzce spolupracuje s Pavlem Horváthem, který má rozšířené pravomoci a kompetence v rámci áčka Sokolova.

Prosazují se v sokolovském kádru i mladí hráči?

V reprezentační jedenadvacítce je Lukáš Provod, který jezdí pravidelně na srazy a dal za národní tým do 21 let i krásný gól. Šikovný a kreativní Michal Hlavatý patří do reprezentační dvacítky. Jednou z úloh účastníků druhé ligy je výchova a příprava nadějných fotbalistů pro přechod z juniorské kategorie do dospělého fotbalu.

A jakou důležitost přikládáte případným vazbám na prvoligové kluby?

Funguje spolupráce s Viktorií Plzeň, ale to není záležitost jen této sezóny. Probíhá už řadu let. Pevně věřím, že i z pohledu lídra první ligy jde o oboustranně vhodnou kooperaci na poli mužského i mládežnického fotbalu. Ze zkušených hráčů v Sokolově na podzim hostoval plzeňský brankář Bolek. Jsme v kontaktu i s teplickým trenérem Danielem Šmejkalem, který zná sokolovské prostředí ze svého působení v Baníku. Konkrétně v Sokolově hostoval z Teplic Strada, o jehož dalších službách jednáme.

Už máte v obrysech zajištěnou zimní přípravu?

Pro nás by byl z hlediska cestování daleko a neefektivní třeba dojíždět do Prahy na zápasy Tipsport ligy. Přichystali jsme jiný program, když začínáme 4. ledna. Kromě série přípravných utkání počítáme se soustředěním ve Zruči u Plzně, kam jezdíme řadu let. S podmínkami a zázemím jsme tam spokojeni.

Reklama

Související témata: