Hlavní obsah

Mráz zrušil jarní start druhé ligy. Hrát se bude jen na Žižkově

Praha
Aktualizováno

Druhá fotbalová liga neodstartuje jarní část podle plánu. Kvůli velkým mrazům muselo být odloženo téměř kompletní víkendové 17. kolo. Hrát se bude jen duel Žižkova s Olympií. Nový termín pro zápasy se hledá, nabízí se víkend 24. a 25. března během reprezentační přestávky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Kučera z Táborska během přípravného utkání na Spartě.

Článek

Kvůli mrazům musely být odloženy už středeční pohárové zápasy mezi Hradcem Králové se Zlínem a Mladou Boleslaví s Baníkem Ostrava. Teploty hluboko pod minus deset stupňů Celsia neumožnily připravit ani většinu trávníků v druhé lize. I proto, že vzhledem k vysokým nákladům nemají druholigové kluby povinnost vyhřívat hrací plochu.

"Hlavně jde o náklady. Jsou v podobném extrémním počasí vysoké. Navíc ani vyhřívání v těchto teplotách nezaručí komfort hrací plochy," poukazuje Milan Ptáček, šéf správy sportovišť Hradce Králové. "Za uplynulý týden tráva komplet promrzla a dnes by po ní hráči běhali jako po betonu. Holomrazy jsou pro trávu nejhorší. Trávník je suchý, zmrzlý, na první pohled spálený," dodává pro klubový web.

Delegáti provedli měření a na základě jejich doporučení se nakonec kluby na zasedání Ligové fotbalové asociace domluvily na plošném odložení kola.

Jedinou výjimkou je pražské derby Žižkova s Olympií, které v neděli od 10:15 vysílá ČT sport.

Reklama

Související témata: