Hlavní obsah

Olympia - Třinec 0:0Příbram se po výhře nad Táborskem dostala do čela druhé ligy

Aktualizováno

Fotbalisté Příbrami porazili v 18. kole druhé ligy doma Táborsko 3:1 a minimálně do neděle se dostali do čela tabulky o bod před Opavu. Slezané se mohou vrátit na první místo, pokud budou bodovat v Sokolově. Na třetí příčku klesl Třinec po dopolední bezbrankové remíze na hřišti Olympie Praha.

Článek

Příbram potvrdila dobrou formu z konce podzimu a v cestě za návratem do nejvyšší soutěže, odkud vloni sestoupila, zvítězila počtvrté za sebou. Domácí vedli rychle 2:0. Po úniku v deváté minutě se trefil Grajciar a po něm z opakované střely ve 26. minutě Matoušek.

Táborsko dokázalo ještě do poločasu, v němž oba týmy v součtu vyslaly 16 pokusů mezi tyče, snížit po rohu zásluhou Navrátila. Po necelé hodině hry ale přidal třetí příbramský gól Fantiš.

Třinec nepotvrdil roli mírného favorita a na hřišti nováčka soutěže Olympie Praha se neprosadil. V největší šanci dvacet minut před koncem selhal Šumbera.

Olympia, která na rozdíl od většiny týmů před týdnem neměla odložený svůj zápas úvodního jarního kola, stejně jako na Žižkově vyšla střelecky naprázdno, ale tentokrát to stačilo k bodu. Pražané jsou v neúplné tabulce devátí. Olympii vedl asistent Oldřich Pařízek místo izraelského hlavního trenéra Motiho Ivanira, který ve středu prodělal infarkt a je v nemocnici.

18. kolo druhé fotbalové ligy
Olympia Praha - Třinec 0:0
Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Vlček. ŽK: Mulazimis, Rothe, Broukal, Giditz - Ilko, Joukl. Diváci: 235.
Stejskal - Broukal, Mišůn, Fišl - Frizoni, Mulazimis, Rothe, Giditz (90. Liener), Katidis - Keita (76. Hejný), Jukl (65. Vasileiu). Trenér: Ivanir.
Paleček - Ilko, Bedecs, Janoščín, Čelůstka - Buchvaldek (87. Joukl), Ižvolt (73. Janošík), Reintam, Vaněk, Šumbera - Dedič. Trenér: Neček.
Příbram - Táborsko 3:1 (2:1)
Branky: 9. Grajciar, 26. Matoušek, 59. Fantiš - 38. Navrátil. Rozhodčí: Mikyska - Boček, Kubr. ŽK: Zápotočný, Průcha, Fantiš - Mršič, Navrátil, Nešický. Diváci: 1167.
Boháč - Skácel, Tregler, Kodr, Zápotočný - Grajciar (84. Soldát), Průcha - Hlúpik (59. Slepička), Matoušek, Fantiš - Ayong (69. Antwi). Trenér: Csaplár.
Toma - Souček (38. Dudl), Nešický, Navrátil, Prošek - Zavadil, Kopřiva (72. Linhart) - Kučera, Vandas, Musiol (61. Valenta) - Mršič. Trenér: Nádvorník.

Reklama