Hlavní obsah

Třinec - Sokolov 1:1Třinec přišel o výhru v nastavení, v Pardubicích se ani nehrálo

Třinec

Fotbalisté vedoucí Opavy ve druhé lize vyhráli i druhý zápas jarní části 3:0, tentokrát uspěli v 19. kole na hřišti Táborska. Svěřenci Romana Skuhravého vedou neúplnou tabulku o pět bodů před Příbramí, která má zápas k dobru.

Článek

Opavskému mužstvu vyšel úvod a už v páté minutě zařídil vedoucí gól Jurečka. Favorit, který v prvním poločase nevyužil několik velkých šancí, přidal další dvě branky po změně stran, kdy se Puškáč trefil v 68. a 82. minutě.

Čtvrté druholigové vítězství Opavy za sebou oslavil i bývalý reprezentační obránce Pospěch, jenž odehrál téměř celé utkání, přestože loni oznámil konec profesionální kariéry.

Třinec v zápase se Sokolovem ztratil vedení v nastaveném čase a remizoval 1:1. Slezský tým zůstal v tabulce třetí o skóre za Příbramí a se ztrátou pěti bodů na vedoucí Opavu.

Třinec poslal do vedení v 27. minutě Slovák Bedecs z penalty. V 66. minutě se domácí radovali podruhé, ale rozhodčí Dedičův gól neuznal, protože Šumbera bránil ve výhledu brankáři Bolkovi.

V Pardubicích se nehrálo

Sokolov si v závěru vypracoval tlak. Ve druhé minutě nastavení se Glaser dostal k odraženému míči a přízemní střelou vyrovnal. Třinec nevyhrál v druhé lize už čtyři zápasy.

Druhý dopolední duel mezi Pardubicemi a Vítkovicemi byl hodinu před plánovaným výkopem odložen kvůli nezpůsobilému terénu. "Je to hodně podmáčené, včera celý den pršelo a dnes to začalo i přimrzat. Během deseti minut hry by bylo hřiště otočeno vzhůru nohama a bylo by po fotbale," řekl pro web pardubického klubu kapitán Jan Jeřábek.

19. kolo druhé fotbalové ligy:
Fotbal Třinec - Baník Sokolov 1:1 (1:0)
Branky: 27. Bedecs z pen. - 90.+2 Glaser. Rozhodčí: Mrázek - Koval, Fišer. ŽK: Čermák, Přeučil, Machek (všichni Sokolov). Diváci: 227.
Třinec: Paleček - Ilko, Čelůstka, Reintam, Bedecs, Janoščín - Ižvolt (89. Joukl), Buchvaldek (70. Masař), Vaněk, Šumbera - Dedič. Trenér: Neček.
Sokolov: Bolek - Mejdr, O. Ševčík, Mráz, Končal (46. Čermák) - Hlavatý, Machek, Rychnovský (46. Přeučil), Glaser, Kosak (72. Strada) - Vávra. Trenéři: Hejret a Horváth.
Táborsko - Opava 0:3 (0:1)
Branky: 68. a 82. Puškáč, 5. Jurečka. Rozhodčí: Pechanec - Dobrovolný, Pfeifer. ŽK: Navrátil - Žídek. Diváci: 623.
Sestavy:
Táborsko: Toma (37. Zadražil) - Navrátil, Zavadil, Dudl, Šandera - Kučera, Mršič, Prošek, Kopřiva (57. Blecha, 73. N'Gimbi), Vandas - Valenta. Trenér: Nádvorník.
Opava: Šrom - Svozil, Žídek, Simerský, Pospěch - Schaffartzik, Zapalač (63. Stříž), Zavadil, Kuzmanovič - Jurečka (78. Janetzký), Puškáč. Trenér: Skuhravý.

Reklama

Související témata: