Hlavní obsah

Hradec - Třinec 5:1Hradec dal pět gólů Třinci a přiblížil se postupovým příčkám

Praha

Fotbalisté Hradce Králové ve druhé lize rozstříleli 5:1 třetí Třinec a v neúplné tabulce se přiblížili postupovým příčkám na rozdíl jediného bodu. Ve druhém dnešním utkání Ústí nad Labem zvítězilo 2:0 nad Českými Budějovicemi a minimálně do neděle opustilo sestupové pásmo.

Článek

Hradec se doma rychle ujal vedení zásluhou Pázlera s Vlkanovou, kteří se trefili v rozmezí pěti minut. Před přestávkou sice snížil Juřena, ale domácí znovu uklidnily slepené góly - v 64. minutě se z penalty prosadil opět Pázler a minutu na to Funda. V závěru zpečetil výsledek Miker.

Pázler už ve druhé lize nastřílel 14 branek a před druhým Kuzmanovičem z Opavy vede pořadí kanonýrů o dva góly. Hradec Králové díky třetímu vítězství ze čtyř jarních zápasů ztrácí na Třinec i druhou Příbram jediný bod. Oba soupeři však mají o jeden, respektive tři zápasy méně.

O výhře Ústí rozhodli Richter se Zemanem a severočeský celek se díky nim dočkal prvního vítězství po pěti zápasech a teprve čtvrtého v sezoně. V tabulce se Arma posunula na čtrnáctou příčku s náskokem dvou bodů před předposledními Vítkovicemi a pěti před posledním Frýdkem-Místkem. Vítkovice ale odehrály o dva zápasy méně a Frýdek dokonce o tři. České Budějovice na jaře nebodovaly ani na třetí pokus a od postupových pozic je dál dělí čtyři body.

20. kolo druhé fotbalové ligy:
Hradec Králové - Třinec 5:1 (2:1)
Branky: 12. a 64. z pen. Pázler, 17. Vlkanova, 65. Funda, 89. Miker - 40. Juřena. Rozhodčí: Houdek - Lakomý, Dohnálek. ŽK: Urma, Schwarz, Miker - Masař. Diváci: 1155.
Hradec: Ottmar - Pajer, Čech, Kvída, Urma - Martan, Janoušek, Schwarz, Funda (72. Plašil) - Vlkanova (82. Zorvan), Pázler (78. Miker). Trenér: Havlíček.
Třinec: Paleček - Velner, Čelůstka (70. Masař), Reintam, Bedecs - Vaněk, Janoščín, Ižvolt, Buchvaldek, Hykel (64. Janošík) - Juřena (77. Dedič). Trenér: Neček.
Ústí nad Labem - České Budějovice 2:0 (1:0)
Branky: 18. Richter, 64. Zeman. Rozhodčí: Dubravský - Mokrusch, Anotníček. ŽK: Hašek, Čavoš, Táborský, Kladrubský (všichni Č. Budějovice). Diváci: 832.
Ústí: Vašek - Zeman, Pimpara, Kingue, Šnirc - Pilík, Martykán, Richter (72. Ťok), Novotný - Miskovič (63. Jindráček) - Jakubov (83. Gilian). Trenér: Křeček.
Č. Budějovice: Staněk - Nitrianský, Novák, Kladrubský, Pouček (81. Sukisa) - Pešek, Čavoš, Wermke - Javorek, Hašek - Sajčič (46. Táborský). Trenér: Horejš.

Reklama

Související témata: