Hlavní obsah

Třinec - Ústí 1:1Třinec jen remizoval s Ústím a na jaře stále nevyhrál

Aktualizováno

Fotbalisté Třince v 21. kole druhé ligy pouze remizovali 1:1 s předposledním Ústím nad Labem a ani na pátý pokus na jaře nevyhráli. V tabulce se přesto posunuli na třetí místo, zatímco jejich soupeř se bodově dotáhl na čtrnácté Vítkovice, které už jsou mimo sestupové příčky.

Foto: Josef Pešout

Fotbalový brankář Ústí nad Labem Petr Vašek.

Článek

Ústí sice bylo v prvním poločase aktivnější, ale do vedení šli domácí, když se ve 40. minutě prosadil Juřena. Hosté pokračovali v aktivitě i po přestávce a v 63. minutě se dočkali vyrovnání poté, co pokutový kop za faul Reintama na Novotného využil Pilík.

Reintam mohl vše napravit v 76. minutě, ale jeho hlavičku s obtížemi vyrazil brankář Vašek. Třinec dostal velkou šanci na vítězství sedm minut před koncem, protože Richter fauloval unikajícího Hykela a dostal červenou kartu. Domácí však přesilovku nevyužili, jejich největší příležitost zahodil Masař, který v závěru netrefil odkrytou branku.

Třinec si připsal už čtvrtou remízu z pěti jarních utkání a posunul se na třetí místo o bod před Pardubice, které však mají zápas k dobru. Od druhé Příbrami ho dělí čtyři body, Středočeši ale odehráli o dvě utkání méně.

V podobné situaci je i Ústí, protože od posledního Frýdku-Místku ho dělí dva body, slezský celek má však dva duely k dobru. Čtrnácté Vítkovice pak odehrály o zápas méně než Ústí.

21. kolo druhé fotbalové ligy:
Třinec - Ústí nad Labem 1:1 (1:0)
Branky: 40. Juřena - 63. Pilík z pen. Rozhodčí: Severýn - Poživil, Šimáček. ŽK: Vaněk, Juřena - Kingue, Šnirc, Ťok. ČK: 83. Richter (Ústí). Diváci: 525.
Třinec: Paleček - Ilko, Čelůstka, Reintam, Bedecs, Janoščin - Buchvaldek (73. Dedič), Vaněk, Joukl (62. Masař), Janošík (81. Hykel) - Juřena. Trenér: Neček.
Ústí: Vašek - Gilian (29. Peterka), Pimpara, Kingue, Šnirc - Pilík (90. Procházka), Martykán, Richter, Novotný - Miskovič (59. Ťok) - Jakubov. Trenér: Křeček.
Táborsko - Vítkovice 1:0 (0:0)
Branka: 57. Musiol. Rozhodčí: Nenadál - Antoníček, Caletka. ŽK: N'Gimbi - Mikula. Diváci: 545.
Táborsko: Toma - N'Gimbi, Navrátil, Souček, Prošek - Kučera, Nešický (90. Klusák), Kopřiva (54. Šandera), Mršič, Vandas - Musiol (74. Linhart). Trenér: Nádvorník.
Vítkovice: Květon - Dramé, Hýbl, Mikula (74. Mrázek), Prajza - Motyčka, Pašek, Twardzik, Ožvolda (62. Kučera), Mišinský (51. Urbančok) - Žondra. Trenér: Grmela.

Reklama