Hlavní obsah

Ústí je stále poslední. O záchranu se budeme rvát až do konce, burcuje trenér Křeček

Tak trochu ve stínu prvoligového finiše spěje do závěru i druhá nejvyšší fotbalová soutěž. Čtyři kola před koncem má nejhorší výchozí pozici v boji o záchranu celek FK Ústí nad Labem. I přes výsledkové zlepšení ztrácí na dně tabulky na čtrnácté místo dva body. Hodně o jeho nadějích může napovědět už páteční zápas v Hradci Králové. „Budeme se rvát až do posledního kola,“ avizuje ústecký trenér Aleš Křeček odhodlání severočeského klubu.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Aleš Křeček

Článek

Váš tým získal z uplynulých tří kol druhé ligy šest bodů, přesto stále figuruje na chvostu tabulky. Jak to berete?

Zdolali jsme Vlašim i druhou Příbram, ale stále jsme ohroženi sestupem a bojujeme o záchranu. Mrzí nás některé domácí ztráty, hlavně s Táborskem, kdy jsme přišli o vítězství ve druhé minutě nastaveného času. Ale už se k tomu nechci vracet. Spíš hledím dopředu.

Takže motivace pro příští kolo je zřejmě jasná, že?

Musíme se soustředit na nejbližší zápas v pátek v Hradci Králové. Chceme tam vyhrát a rvát se do posledního kola.

Je pro vás příslibem fakt, že se střelecky probudili ústecký útočník Jakubov a stoper Kinque? Co na jejich adresu?

Každý z nich dal za tři zápasy po dvou gólech. Jakubov kolem sebe dlouho slyšel, že musí konečně vstřelit branku. Říkal jsem mu, ať bojuje a že to přijde. Jsem rád, že plní očekávanou úlohu střelce. A Kinque rozhodl o výsledku proti Vlašimi i proti Příbrami.

Je těžké pracovat s mužstvem, které má záchranářské starosti?

Víme, že i soupeři v tabulce před námi sbírají body. A nedá se ubránit tomu, aby i naši hráči sledovali vývoj soutěže a co se děje na chvostu tabulky. Na tým doléhá nervozita, hraje se o hodně. Nikomu v Ústí není lhostejné, jak sezóna skončí a jak dopadneme.

S čím jdete do finiše sezóny?

Čeká nás velmi těžká cesta, ale jiná možnost k záchraně neexistuje. Potřebujeme vyhrávat, ani remízy nic neřeší. Ještě se střetneme s dalšími sestupovými adepty Frýdkem-Místkem a Vítkovicemi. Oba tito soupeři se navíc utkají mezi sebou, takže některý z nich si zřejmě polepší a druhý naopak ztratí body. Byť na tom nejsme momentálně zrovna nejlépe, jen zopakuji známé rčení, které se používá i ve sportu. A tedy, že zajíci se počítají až po honu.

Reklama

Související témata: