Hlavní obsah

Říkali nám, že spadneme. Ale tomu, co byl původně sen, jsme začali věřit, jásá příbramský Skácel

Opava

Souboj po 28. kole druhé ligy už jistých postupujících týmů do nejvyšší soutěže viděl zaplněný stadión v Opavě. Slezané si návrat do HET ligy vybojovali o víkendu, Příbram k témuž potřebovala uhrát bod a ten po remíze 1:1 získala. Radovat se mohl i zkušený Rudolf Skácel,

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Strkanice. Rudolf Skácel (vpravo) z Příbrami a Joel Ngandu Kayamba z Opavy.

Článek

Jste v první lize. Ulevilo se vám?

Mise je splněna. Hráli jsme s Opavou nejhezčí fotbal a oba zaslouženě postupujeme. Klukům v kabině gratuluji, oni možná ani nevědí, co tenhle velký skok v jejich kariéře vlastně znamená. Hodně dozadu jsem říkal, že by bylo krásné hrát v Opavě o první místo a mít v kapse postup. Tehdy se mi všichni smáli a my jsme to vlastně dokázali. Dneska jsme si uhráli postup a je to krásné.

Potřebovali jste k jistotě bod a máte ho. Byl to cíl, s nímž jste do Opavy jeli?

Kdepak. Chtěli jsme tři, jeli jsme do Opavy vyhrát, protože pořád chceme skončit před ní a ligu vyhrát. Vydřeli jsme bod, který nám zaručil postup, ale opravdu jsme tu jeli pro tři. Jít do první ligy z jako vítěz je prestižnější, proto chceme druhou nejvyšší soutěž vyhrát.

Zatímco Opava byla nahoře od začátku soutěže, vy jste to měli trošku složitější a drápali jste se nahoru. Bylo to těžké?

Jednoduché to nebylo. Přišel nový trenér Csaplár, který postavil úplně nový tým a to, co chce na hrát, se chviličku formovalo. Začátek nám moc nevyšel, po třetím kole jsme měli jeden bod a říkali nám, že spadneme. Moc lidí tomu našemu ofenzivnímu fotbalu s napadáním moc nevěřilo. Ve druhé lize to hraje maximálně Opava, jinak si myslím, že nikdo takhle hezký fotbal nehraje. Když jsme uprostřed podzimu porazili Budějovice a Hradec i Opavu, tak všichni koukali, že hrajeme dobrý fotbal. Tomu, co byl původně spíše sen, jsme začali věřit. Zvládli jsme začátek jara, a i když ten závěr byl takový kostrbatý, dopadlo to dobře.

Bude mít tenhle tým na první ligu?

To se musíte zeptat trenéra. Uvidíme. Je to hodně předčasné, navíc já u toho asi ani nebudu. Jsem rád, že jsme postoupili, víc se o tom nemá cenu bavit. Uvidíme, co bude dál. Důležité pro nás bylo, že jsme to zvládli.

Jak pravděpodobné je, že u toho budete?

Já bych se toho určitě nebál, ale mám už trošku jiné priority. Chci dohrát ty dvě kola a pomoct týmu k tomu soutěž vyhrát a pak uvidíme, co bude dál.

Reklama