Hlavní obsah

Olympia se vzdala druhé ligy a po roce se stěhuje ze Strahova do Radotína

Praha

Účast ve druhé lize sice fotbalisté Olympie Praha nakonec zachránili, ale v nové sezóně už na scéně druhé nejvyšší domácí soutěže pokračovat nebudou. Dobrovolně druhou ligu opustili a budou hrát ČFL. A nikoli na pražském Strahově, který jim byl rok domovem, ale v Radotíně na okraji hlavního města. „Žlutočerné klubové barvy zůstanou zachovány, logo rovněž, jen v názvu se objeví FK Olympia Radotín,“ potvrdil odsouhlasenou změnu generální ředitel a majitel klubu v jedné osobě Angelos Goulis.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Olympie před utkáním FNL.

Článek
Fotogalerie

Napoprvé žádost Olympie o změnu soutěže a působiště na Strahově neprošla, až opakovaná suplika byla fotbalovou asociací schválena.

„Šlo víceméně o legislativní a administrativní drobnosti, které jsme promptně uvedli do pořádku," vysvětluje trenér Olympie Oldřich Pařízek. Ten zůstane koučem i poté, co klub zamířil dobrovolně o soutěž níž.

„Zato kádr se změní. Už teď vím, že s polovinou hráčů nemohu počítat, protože přestáváme být profesionálním klubem a oni šli za lepšími podmínkami a smlouvami. A dost možná, že z oné poloviny odejde ještě další půlka," přiznává Pařízek. „Budu dávat dohromady nové mužstvo."

I proto se Olympia v novém působišti nepožene za každou cenu za okamžitým návratem do druhé ligy.

„Jednali jsme na několika frontách, nakonec jsme zvolili Radotín, kde jsme našli sportovní areál, který jsme potřebovali, stejně jako zázemí a mládežnické celky. Ty naše totiž samozřejmě zůstávají dál v Hradci Králové, kde jsme začínali. A důležité je i to, že jsme v Radotíně našli podporu pro naše plány. Startujeme nový projekt a prvním úkolem je stabilizace," nastiňuje své představy Angelos Goulis.

Ujišťuje, že žádné dluhy a resty za sebou nevleče, což potvrzoval i trenér Pařízek. „Všechny závazky a pohledávky, které měl klub k hráčům, jsou vyrovnány, nikomu nic nedlužíme," přitakával.

„Chceme dál dělat fotbal, ale k tomu jsme potřebovali zázemí, které jsme v Radotíně našli. Teď proto přichází na řadu etapa stabilizace v ČFL a v budoucnu se uvidí, jaké budou další plány. Na trenéra ale rozhodně nebudu tlačit, aby se do druhé ligy vrátil," avizuje Angelos Goulis.

„Naše filosofie se přitom nemění. Chceme mít kostru mužstva z našich vlastních hráčů, vedle nichž budou nastupovat junioři pražských ligových klubů, kteří se nevejdou na soupisku áčka. Budou hrát sice jen ČFL, ale zůstanou v Praze. Proto jsme už začali s některými kluby jednat," dodává trenér Pařízek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články