Hlavní obsah

Fotbalisté Vítkovic budou hrát i nadále druhou ligu

Praha

Fotbalisté Vítkovic budou i v příští sezóně hrát druhou ligy. V tabulce sice skončili na sestupové předposlední příčce, ale vzhledem k tomu, že se Olympia navzdory udržení rozhodla vrátit do třetí ligy, zůstal na její úkor v druhé nejvyšší soutěži celek z Ostravy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Olympie sice slavili záchranu, nakonec ale budou hrát jen ČFL. Druhou nejvyšší soutěž budou hrát Vítkovice.

Článek

Olympia jako nováček obsadila v uplynulém ročníku druhé ligy třinácté místo. Klub se však rozhodl přestěhovat ze Strahova na okraj Prahy do Radotína, kde se spojí s tamním klubem a v příští sezóně bude hrát jen ČFL.

Vedení soutěže nabídlo uvolněné místo po Olympii klubům z ČFL a poté i MSFL, žádný zájemce se však neobjevil a v druhé lize nakonec zůstanou Vítkovice.

Opakovala se tak situace z minulého roku, kdy na patnácté příčce skončil Frýdek-Místek. V soutěži setrval díky tomu, že celky z MSFL a ČFL postup odmítly.

"Na dnešním zasedání licenční komise Fotbalové asociace ČR nebyla udělena licence klubu FK Olympia a vzhledem k tomu, že licenci neobdržely ani další kluby z ČFL a MSFL, kromě vítězů obou soutěží, bude hrát MFK Vítkovice nadále druhou ligu. Informaci klubu sdělil licenční manažer FAČR Stanislav Rýznar," uvedl na webu vítkovického klubu člen Oldřich Jakubek.

Reklama