Hlavní obsah

První přestup po třinácti letech. Brankář Lindr se chce po Hradci Králové prosadit v Ústí nad Labem

Ve svých dvaatřiceti letech a po dlouhých třinácti sezónách v řadě v Hradci Králové mění fotbalový gólman Jiří Lindr poprvé v kariéře klubový dres. Stal se novou posilou druholigového MFK Ústí nad Labem, kde by měl na brankářském postu nahradit odcházející oporu Petra Vaška. „Na Hradec mám dobré vzpomínky, ale jsem rád za ústeckou nabídku,“ svěřil se Jiří Lindr v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Petr Horník, Právo

Na sedm let starém snímku zasahuje tehdejší hradecký brankář Jiří Lindr proti bývalému sparťanovi Kweukemu.

Článek

Jak se ohlížíte za svým dlouhodobým působením v Hradci Králové?

Jsem odchovancem východočeského fotbalu a do hradeckého áčka jsem přišel už v roce 2005. Když jsem začínal, byli jsme ve druhé lize. Pak jsme postoupili do první ligy, kde jsme setrvali tři roky. Poté následovaly sestupy a postupy. V nejvyšší soutěži jsem odchytal na padesát zápasů.

Spolupracoval jste v Hradci Králové s řadou trenérů. Kdo vás nejvíc ovlivnil při brankářském růstu?

Stěžejním trenérem byl pro mě pan Václav Kotal. Dostal nás do ligy, kde jsme hráli velice důstojnou roli včetně osmého a dvanáctého místa. V pohodě jsme se zachraňovali. Před dvěma lety jsme postoupili do první ligy pod trenérem Bohuslavem Pilným.

Nebyl váš nynější odchod z kádru Votroků poněkud předčasný?

Končila mi smlouva a nových nabídek jsem moc neevidoval. Navíc v posledních dvou letech jsem toho moc neodchytal. Proto jsem byl vděčný zá zájem ze strany Ústí. Jelikož nemám agenta, jednal jsem napřímo s trenérem i ředitelem ústeckého klubu. Fotbalový rybník není tak velký, aby se nerozkřiklo, že jsem volný. Jenom mě trochu mrzí, že jsem se v Hradci Králové nedočkal nového stadiónu. Když jsem začínal, myslel jsem, že to stihnu a že si na něm zachytám. Obávám se, že to bude ještě dlouho trvat.

Stačil jste se v Hradci Králové teď potkat s jeho novým trenérem Zdenko Frťalou?

Kouč Frťala nehrál v mém odchodu žádnou roli. Vyřešilo se to ještě před jeho příchodem. Ostatní gólmani asi měli smlouvu. Navíc se vrací Honza Stejskal, který je v kádru reprezentační jedenadvacítky. Radim Ottmar zůstává. Prostě se v Hradci rozhodli pro tento krok.

V Ústí nad Labem si od vás slibují, že nahradíte Petra Vaška. Je to pro vás velká výzva?

Petra Vaška jsem sledoval. Na jaře pomohl splnit cíl, se kterým v zimě do Ústí přicházel. Je daleko zkušenější, než já a má odchytáno více zápasů. Přál bych si, aby se mi podařilo na něj v Ústí navázat.

Co soudíte o druhé lize?

Jsou v ní tři až čtyři celky, které se perou o postup. Zbytek je vyrovnaný. A kdokoliv může skončit stejně na vršku jako na spodku.

Reklama