Hlavní obsah

ME v triatlonu přes potíže začíná

Václav ProcházkaČTK

Finanční potíže pořadatelů se nakonec nijak zvlášť nedotknou programu evropského šampionátu triatlonistů v Karlových Varech. Po sobotním klání jednotlivců se uskuteční i nedělní týmová soutěž, nad níž visel otazník. Ve hře o cenné kovy budou i čeští favorité.

Foto: archiv

V Karlových Varech se sází předvším na medailistu z minulých dvou let Ospalého

Článek

"Program byl sice zkrácen ze čtyř dnů na dva, ale sportovní hodnota je zachována. To, co jsme vyřadili, jsou doplňkové závody, které tu vždy byly navíc," říká hlavní organizátor Martin Plecitý, který při nezájmu ostatních pořadatelů loni zachránil ohroženou kontinuitu ME. Netušil však, že sám po roce příprav oznámí, že je ve svízelné situaci. Zprávy o přeložení ME na jindy ale nakonec vzaly za své.

PROGRAM ME V TRIATLONU:
SOBOTA8 h: juniorky
10.30: junioři
13.00: ženy
17.00: muži
NEDĚLE14.00: družstva

"Telefonovala mi i spousta závodníků a říkali, že chtějí závodit ve Varech za každou cenu," tvrdí prezidentka ETU Marisol Casadová, že panoval všeobecný zájem aby ME proběhlo podle plánu. Nezhatila ho ani rozjitřená situace v domácím svazu. Náklady ve výši pěti milionů korun se podaří uhradit i s pomocí investora, jehož zatím pořadatelé tají.

Česká reprezentace ale nastupuje oslabena vinou zranění Řehuly a Radové, loni páté. Koordinátor Jiří Jelínek ale věří v medaili. Sází na medailistu z minulých dvou let Ospalého a také Krňávka, jimž konkuruje mj. obhájce titulu Španěl Raňa. Ze hry je z kola potlučený Němec Petzold, loni třetí. Mezi ženami nastoupí i Čechokanaďanka Macelová. "Tradičně máme šanci v týmech," míní Jelínek, byť netuší, jak se klání jednotlivců podepíše na konečnou sestavu celků.

Nominace ČR:
muži:
Ospalý, Krňávek, Daněk, Klíma, Kulman - pro tým i Milichovský a Řehula
ženy:
Berková, Macelová, Frintová, Šupinová, Zelenková, pro tým i Jiroušková, Radová

Reklama