Hlavní obsah

Grygera odmítl nabídku CSKA Moskva

PRAHA

Obránce Sparty Zdeněk Grygera svodům CSKA Moskva nepodlehl. Český reprezentant dnes definitivně odmítl lukrativní nabídku ruského klubu - o svém rozhodnutí informoval i letenské vedení, které je akceptovalo.

Článek

"Upřednostnil jinou budoucnost. Respektuji jeho rozhodnutí a přeji jemu i nám, aby další nabídky byly stejně lukrativní jako ta z Ruska," uvedl prezident Sparty Vlastimil Košťál na internetových stránkách klubu. O Grygerově rozhodnutí bezprostředně informoval vedení ruského celku.

"Tamní funkcionáři se mnou jednali vždy korektně, a tak jsem je o Grygerově rozhodnutí informoval," uvedl Košťál nedlouho po skončení schůzky na Letné, které se vedle fotbalisty zúčastnil i jeho manažer Zdeněk Nehoda.

S Grygerovým odchodem se počítalo

Letenský funkcionář přiznal, že pro klub byla nabídka lákavá. "Nikdy jsme se netajili, že Grygera je naším současně nejdražším hráčem a s jeho odchodem jsme počítali. Kvůli tomu jsme také nakupovali jiné hráče," vysvětlil, že Sparta počítala s velkým přísunem peněz do své pokladny.

Podle ruských zdrojů se nabídka CSKA pohybovala v rozmezí 110 až 120 miliónů korun, hráč měl pobírat milión dolarů ročně. Grygera se však netajil tím, že se mu do Ruska příliš nechce.

Další zájemci jen v rovině spekulací

Prozatím tak Grygera zůstává ve Spartě, s níž se ve středu začne připravovat na novou sezónu a především na kvalifikační předkolo Ligy mistrů. Ačkoliv se v médiích spekuluje o zájmu turínského Juventusu a nově i anglické Aston Villy, podle Košťála se zatím žádný další zájemce neozval.

"Hráčův manažer mluví o italských a anglických nabídkách, ale ke mně na stůl zatím žádná taková nedorazila. A já nemohu mluvit o něčem, o čem vím je z doslechu," odmítl letenský šéf specifikovat, kam by mohl nakonec reprezentační obránce odejít.

Sparta bude testovat další zahraniční posily

Jistý odchod z Letné už mají jiní sparťané. Josef Obajdin, Radim Holub i Patrice Abanda dostali svolení k přestupu, na hostování už je Danijel Cesarec v Příbrami a Tomáš Sivok v Českých Budějovicích. Na zkušené zůstávají i Hochmeister (Jablonec) a Pavel Zavadil (Příbram), do Plzně podle všeho zamíří Martin Klein.

Ani posilování Sparty možná není u konce. Přestupy Petra Johany, Radoslava Kováče, Jiřího Němce, Patrika Ježka, Jiřího Rosického, Mirka Poledici i Igora Gluščeviče jsou už jistou věcí, u arbitráže skončí přestup Pavla Krmaše z Hradce Králové.

A podle Košťála bude Sparta na soustředění v rakouském Seefeldu testovat další dva zahraniční útočníky. Jejich jména ani národnost letenský funkcionář neprozradil, ale jeden z nich by mohl podle zákulisních informací dorazit ze severu Evropy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články