Hlavní obsah

Pavlenka po srážce nemá nic zlomeného, noc stráví v nemocnici

Reprezentační brankář Jiří Pavlenka, jenž po srážce se soupeřem nedochytal dnešní bundesligový zápas Brém ve Frankufrtu, nemá nic zlomeného a je při vědomí. Pro jistotu zůstane přes noc na pozorování v nemocnici, kam zamířil po nuceném vystřídání v 53. minutě.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Zraněný brankář Brém Jiří Pavlenka opouští stadión Franfurtu na nosítkách.

Článek

Šestadvacetiletý Pavlenka se krátce po přestávce při vybíhání srazil se srbským záložníkem Frankfurtu Mijatem Gačinovičem, jenž ho při kolizi udeřil loktem ze strany do tváře. Český gólman ztratil podle agentury SID po ráně do hlavy vědomí, byl několik minut ošetřován a hřiště opustil na nosítkách. Eintracht kopal po Pavlenkově zákroku penaltu, kterou náhradník české jedničky Luca Plogmann nechytil, ale Brémy přesto utkání vyhrály 2:1.

"Pavlenka je v nemocnici a zůstane tam jednu noc na pozorování. Byl už ale při vědomí a mluvil. Nemá nic zlomeného," uvedl po zápase trenér Werderu Florian Kohfeld.

Pavlenka je v nominaci reprezentačního trenéra Karla Jarolíma na čtvrteční duel Ligy národů s Ukrajinou. Je už čtvrtým brankářem Brém, který má v posledních měsících zdravotní potíže. Od července postupně Werderu vypadli kvůli zranění Jaroslav Drobný, Michael Zetterer a Stefanos Kapino.

Reklama

Související témata: