Hlavní obsah

Leverkusen - Dortmund 2:4Neskutečný obrat! Dortmund smazal dvoubrankové manko čtyřmi góly za půl hodiny

Aktualizováno

Fotbalisté Dortmundu prohrávali v šestém kole německé ligy na hřišti Leverkusenu o dvě branky, přesto zápas otočili a po výhře 4:2 se posunuli do čela tabulky. Brémy podlehly Stuttgartu 1:2, první porážku v sezóně zažili v sestavě Werderu reprezentanti Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie. Hoffenheim s Pavlem Kadeřábkem doma podlehl Lipsku 1:2. Schalke si poradilo s Mohučí 1:0 a poprvé v sezóně zvítězilo, Ondřej Petrák odehrál celý zápas při výhře Norimberku 3:0 nad dalším nováčkem soutěže Düsseldorfem.

Foto: Kienzle Thomas, ČTK

Pavel Kadeřábek (vlevo) společně se spoluhráčem Kevinem Akpogumaou neúspěšně blokují střelu Timo Wernera z Lipska.

Článek

Leverkusen otevřel proti Dortmundu skóre v deváté minutě, povedenou střelou z první se blýskl Weiser. Šest minut před pauzou zvýšil na rozdíl dvou branek pro Bayer po velkých zmatcích v pokutovém území obránce Tah.

Po přestávce mohli domácí znovu zvýšit, ale Volland trefil umístěnou střelou pouze tyč a další šance zlikvidoval brankář Bürki. Borussia se tak dokázala vrátit do hry a po slepených gólech Larsena a Reuse vyrovnat.

Na poslední půlhodinu poslal trenér Borussie Lucien Favre do hry útočníka Alcácera a tento tah mu vynesl tři body. Španělský útočník totiž v 85. minutě usměrnil do sítě Hakimiho centr a ve čtvrté minutě nastavení přidal čtvrtý gól svého týmu. Čerstvá posila Dortmundu tak potřebovala na dosavadní tři bundesligové góly v sezóně pouhých 52 minut.

Stuttgart se poprvé prosadil v 19. minutě, kdy Pavlenka vyběhl proti Didaviho kolmici za obranu mimo pokutové území, k míči se ale nedostal včas a Donis po kličce zakončil akci střelou do opuštěné brány. O pár minut později mohl vyrovnat Gebre Selassie, sám před Zielerem ale z mírného úhlu netrefil.

Snahu o vyrovnání Werderu zkomplikoval v 36. minutě Veljkovič, který se nechal po druhé žluté kartě vyloučit. V 68. minutě si domácí dali kuriózní vlastní gól, když Sosa nasměroval autové vhazování na svého brankáře Zielera, tomu ale míč při snaze o zpracování přeskočil nohu a doskákal do sítě.

Vzápětí mohl výsledek otočit střídající Pizzaro, nastřelil ale jen tyč. Vítězný gól tak přišel na druhé straně, protože Pavlenku překonal po rychlém protiútoku Castro.

Utkání dvou německých pohárových zástupců bylo pikantní pro trenéra Hoffenheimu Juliana Nagelsmanna, který od příští sezóny povede Lipsko. V prvním poločase trefily oba celky tyč, za domácí hlavou Belfodil a na druhé straně Werner.

O vítězství Lipska rozhodl dvěma góly po změně stran Poulsen. Nejprve se v 53. minutě prosadil tečovanou střelou a čtvrt hodiny před koncem dopravil míč do brány v krkolomné pozici stehnem. V závěru ještě zkorigoval výsledek z penalty Kramarič.

Schalke získalo první body v sezóně díky Schöpfově přesné hlavičce z 11. minuty. Brankář celku z Gelsenkirchenu Ralf Fährmann vychytal 50. čisté konto v bundeslize.

Německá fotbalová liga - 6. kolo:
Hoffenheim - Lipsko 1:2 (90.+3 Kramarič z pen. - 53. a 73. Poulsen),
Norimberk - Düsseldorf 3:0 (28. Behrens z pen., 64. Ishak, 78. Palacios-Martínez),
Schalke - Mohuč 1:0 (11. Schöpf),
Stuttgart - Brémy 2:1 (19. Donis, 75. Castro - 68. vlastní Zieler),
Wolfsburg - Mönchengladbach 2:2 (12. Steffen, 59. Weghorst - 7. Plea, 48. T. Hazard),
Leverkusen - Dortmund 2:4 (9. Weiser, 39. Tah - 86. a 90.+4 Alcácer, 69. Reus, 65. Larsen).

Reklama