Hlavní obsah

Mátově zelená fanouškům slavného Bayernu nevoní, modré trenýrky rovněž

Aktualizováno

Vítězství? Ta jsou pro fotbalisty Bayernu v německé nejvyšší soutěži něco jako povinnost. A může se stát, že fanoušci budou i po tříbodovém zisku zuřit. Naposledy jim byla trnem v oku na hřišti Mohuče třeba barva dresů, v nichž bavorský velkoklub k duelu nastoupil. Mátově zelený dres fandům prostě nevoněl a během utkání proti barevné kombinaci protestovali.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Fanoušci Bayernu protestovali proti barvě dresů, v nichž slavný bavorský klub hraje venkovní bundesligové zápasy.

Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fanoušci Bayernu nejsou spokojení s barvou dresů, v kterých Mnichovští hrají

Bayern hraje tradičně v červených dresech, to je barva, kterou klub léta vyznává. I proto během bundesligového mače fandové vytáhli obrovský bíločervený dres Bayernu. Na hrudi mělo choreo nápis velkými červenými písmeny „Paragraf 1: Klubové barvy jsou nedotknutelné." Fandové si tak vypůjčili slogan z německé ústavy, kde se v dané části píše o tom, že „Lidská důstojnost je nedotknutelná."

Příznivci dali jasně najevo, že by byli rádi, kdyby se Bayern vrátil ke klasice. U domácí sady pro změnu příznivcům vadí modré trenýrky. Tahle barva je pro změnu léta spojena s městským rivalem – týmem Mnichov 1860.

„Fanoušci mají právo, aby vyjádřili svůj názor i formou protestu. Já si myslím, že všechny barvy jsou krásné," poznamenal trenér bavorského giganta Niko Kovač. „Mně osobně to nevadí. A jak se ukázalo, i v těchto dresech můžeme a umíme vyhrávat zápasy."

Vadí vám, když sportovní kluby experimentují s barevnými kombinacemi svých dresů?
Ano. Klubové barvy by se měly ctít.
89,1 %
Ne. Inovace určitě neškodí.
10,9 %
Celkem hlasovalo 2398 čtenářů.

Reklama

Související témata: