Hlavní obsah

Lipsko - Mohuč 4:1Werner s Poulsenem zařídili výhru Lipska nad Mohučí

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Lipska v německé lize porazili Mohuč 4:1 a bodovali i v osmém domácím zápase. Výhru čtvrtého týmu tabulky zařídili Timo Werner s Yussufem Poulsenem, oba dali po dvou brankách. Lipsko si tak udobřilo fanoušky po čtvrtečním vyřazení z Evropské ligy.

Článek

Lipsko stejně jako vedoucí Dortmund a druhý Mönchengladbach ještě před vlastními fanoušky neprohrálo. Do vedení šli domácí záhy, už po 14 minutách otevřel skóre zápasu dánský útočník Poulsen, který za dalších pět minut přidal i druhou branku.

Mohuč dokázala jen snížit, do listiny střelců se krátce před poločasem zapsal Onisiwo. Ve druhém poločase dvakrát udeřil druhý lipský útočník Werner, který se dvakrát trefil i v předchozím domácím bundesligovém utkání proti Mönchengladbachu.

Eintracht si upevnil páté místo

Werner s Poulsenem tvoří druhé nejnebezpečnější duo v soutěži za dortmundskou dvojící Alcácer, Reus. Ta dohromady nastřílela 21 gólů, o tři víc než útočníci z Lipska.

Frankfurt napravil poslední domácí vystoupení proti Wolfsburgu, se kterým prohrál 1:2. První gól proti Leverkusenu dali domácí ve 28. minutě poté, co Kostič našel parádním centrem z levé strany nohu Da Costy, který jen usměrnil míč do branky. Ve druhé půli Kostič vstřelil druhý gól zápasu. O osm minut později sice hosté snížili, ale víc už nestihli.

Eintracht si upevnil páté místo s náskokem tří bodů na šestý Hoffenheim. Na čtvrté Lipsko ztrácí dva body.

Německá fotbalová liga - 15. kolo:
Lipsko - Mohuč 4:1 (14. a 19. Poulsen, 74. a 88. Werner - 38. Onisiwo)
Eintracht Frankfurt - Leverkusen 2:1 (28. Da Costa, 57. Kostič - 65. Bellarabi).

Reklama

Související témata: