Hlavní obsah

Trenérem Hamburku se stal místo Magatha Stevens

HAMBURK

Trenérem fotbalistů německého Hamburku SV se nestal Felix Magath. Ten byl považován za hlavního adepta na pozici, kterou ve středu musel uvolnit Thomas Doll. Koučem posledního celku německé ligy byl jmenován Nizozemec Huub Stevens, který byl s vedením Hamburku domluven již na začátku týdne. Angažování Stevense v pátek oficiálně potvrdil sportovní šéf klubu Dietmar Beiersdorfer.

Článek

Podle německého tisku měl Hamburk, v jehož kádru je také český reprezentant David Jarolím, převzít Magath, který byl o několik hodin dříve propuštěn z Bayernu Mnichov. Vedení Hamburku ho prý skutečně ihned kontaktovalo, ale Magath jeho nabídku s díky odmítl.

"Předtím, než mě Hamburk oslovil, měl již dohodu s jiným trenérem," vysvětlil Magath v rozhovoru pro deník Hamburger Abendblatt. "Moje profesionální etika mi zabraňuje připravit kolegu o práci. Stevens je ten pravý a Hamburk zachrání," dodal.

Stevens přijde do Hamburku ze své vlasti, kde nyní trénuje Rodu Kerkrade. Ta je pod jeho vedením na sedmé pozici nizozemské ligy a atakuje příčky zajišťující evropské poháry. Čtyřiapadesátiletý trenér však nepřichází do nového prostředí, jelikož v Německu už působil. Jako trenér vedl Herthu Berlín, 1. FC Kolín nad Rýnem a také Schalke 04, s kterým v roce 1997 zvítězil v Poháru UEFA.

Reklama

Související témata: