Hlavní obsah

Leverkusen - Brémy 1:3Pavlenka jednou inkasoval, ale Brémy oplatily Leverkusenu porážku. Bayern opět naděloval

Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov deklasovali v 26. kole německé ligy doma Mohuč 6:0 a po 24 hodinách se vrátili na první místo o skóre před Dortmund. Prvním hattrickem v bavorském velkoklubu se na drtivé výhře podílel kolumbijský záložník James Rodríguez. Brémy v brance s Jiřím Pavlenkou a v obraně s Theodorem Gebre Selassiem zvítězily v Leverkusenu 3:1.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání 26. kola německé fotbalové ligy Leverkusen - BrémyVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

 
Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání 26. kola německé fotbalové ligy Frankfurt - Norimberk

Bayern si trochu spravil chuť po vyřazení z Ligy mistrů od Liverpoolu. Skóre otevřel už ve třetí minutě kanonýr Lewandowski, jenž si připsal 18. branku v sezoně a s náskokem tří gólů vede tabulku střelců. Do kabin šli domácí za stavu 3:0 po trefách Rodrígueze a Comana. Ve druhé se Kolumbijec trefil ještě dvakrát a účet podtrhl v 70. minutě Davies.

Bayern navázal na poslední ligovou domácí výhru, ve které nasázel také šest gólů Wolfsburgu. Mohuč prohrála potřetí za sebou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání 26. kola německé fotbalové ligy Bayern - MohučVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Hrdinou zápasu v Leverkusenu byl spoluhráč českých reprezentantů Pavlenky a Gebre Selassieho Max Kruse. Po necelé čtvrthodině hry otevřel skóre přesnou střelou k pravé tyči, ve 37. minutě se podílel asistencí na gólu Rashicy a v páté minutě nastavení druhou brankou završil výsledek.

Pavlenka držel čisté konto až do 75. minuty, kdy ho z přímého kopu překonal Bailey a zkazil mu možnost vychytat pátou ligovou nulu v sezoně. Brémy nicméně oplatily domácím drtivou porážku z první poloviny sezony, kdy s Leverkusenem doma prohrály 2:6. Bayer i přes neúspěch udržel šesté místo zaručující účast v pohárech, Werder je s tříbodovou ztrátou osmý.

Pátý Frankfurt porazil poslední Norimberk 1:0 gólem obránce Martina Hintereggera, který se v lize prosadil poprvé po lednovém přestupu z Augsburgu. Čtvrtfinalisté Evropské ligy vyhráli počtvrté v řadě a z posledních pěti duelů získali 13 bodů. Lepší aktuální formu má jen Bayern.

Německá fotbalová liga - 26. kolo:
Leverkusen - Brémy 1:3 (75. Bailey - 13. a 90.+5 Kruse, 13. Rashica)
Eintracht Frankfurt - Norimberk 1:0 (31. Hinteregger)
Bayern Mnichov - Mohuč 6:0 (33., 51. a 55. Rodríguez, 3. Lewandowski, 39. Coman, 70. Davies)

Reklama

Související témata: