Hlavní obsah

Hamburk s novým trenérem vyhrál v Brémách

PRAHA

Fotbalisté Hamburku v německé bundeslize i ve druhém utkání pod novým trenérem Huubem Stevensem zvítězili. V sobotu si odvezli díky dvěma brankám nizozemského záložníka Rafaela van der Vaarta cennou výhru z Brém. Na vítězství měl velký podíl i český záložník David Jarolím, který zařídil penaltu před prvním gólem.

Článek

Hamburk si připsal na své konto teprve třetí letošní výhru, ale už se odlepil z úplného bundesligového dna. Naopak Brémy jsou v hluboké krizi. Werder prohrál už potřetí za sebou a na vedoucí Schalke ztrácí už sedm bodů. Náskok lídra mohl být ještě větší, kdyby ve Wolfsburgu lehkomyslně nepromarnil dvoubrankové vedení, které mu zajistil Kuranyi.

Stejně jako Brémy klopýtá i mistrovský Bayern Mnichov. Na jaře prohrál druhý zápas ze tří od příchodu staronového kouče Ottmara Hitzfelda. V Cáchách inkasoval Kahn už v desáté minutě a odpověď nepřišla. Před úterním zápasem na hřišti Realu Madrid v Lize mistrů tak má Bayern do pohody daleko.

Trápí se i Leverkusen, který z posledních čtyř duelů získal jediný bod. Bayer doma podlehl 0:1 Hannoveru, za který odehrál poslední půlhodinu český útočník Jiří Štajner.

Domácím nepomohlo ani nasazení reprezentanta do 21 let Michala Papadopulose v 72. minutě. Další z českých útočníků Petr Ruman odehrál celý zápas a mohl se radovat z překvapivé výhry Mohuče 2:1 na půdě Herthy Berlín.

V neděli 22. kolo uzavřou duely Bielefeld - Bochum a Chotěbuz - Norimberk.

Bundesliga - 22. kolo:
Brémy - Hamburk 0:2 (42. z pen. a 87. Van der Vaart), Cáchy - Bayern Mnichov 1:0 (10. Klitzpera), Dortmund - Mönchengladbach 1:0 (19. Frei), Hertha Berlín - Mohuč 1:2 (22. Dardai - 54. Zidan z pen., 64. Andreasen), Leverkusen - Hannover 0:1 (7. Rosenthal), Wolfsburg - Schalke 2:2 (57. Klimowitz, 89. Marcelinho - 11. a 29. Kuranyi).
Statistiky a tabulku Bundesligy najdete ZDE:

Reklama

Související témata: