Hlavní obsah

Gebre Selassie po bitvě s Bayernem: Pavlenka byl neuvěřitelný!

Praha

Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili ve šlágru 30. kola bundesligy Werder Brémy jen těsně 1:0 a udrželi vedení v tabulce. Hosté s Jiřím Pavlenkou v brance a Theodorem Gebre Selassiem v obraně jim ale statečně vzdorovali, což potvrdil i dvaatřicetiletý zadák české reprezentace.

Sestřih utkání 30. kola fotbalové bundesligy: Bayern - BrémyVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

 
Článek

Jak se zápas vyvíjel?

První čtvrthodina byla z naší strany nejlepší v zápase, Bayern ale postupně převzal iniciativu a chvílemi nás hodně tlačil. V 58. minutě navíc dostal stoper Veljkovič druhou žlutou a šli jsme do deseti. Bayern nás zmáčkl ještě víc, ale gól dal až v 75. minutě, kdy střelu Süleho nešťastně tečoval Klaassen a Jirka Pavlenka už na míč nedosáhl. S trochou štěstí jsme mohli myslet na bod, ale musím uznat, že vzhledem k vývoji zápasu vyhrál Bayern zaslouženě.

Podle německých médií Pavlenka v brance chvílemi čaroval. Chválil ho i kouč soupeře Kovač...

Jirka chytil neuvěřitelné věci. Hlavně rána Gnabryho v první půli byla stoprocentně gólová, on ji ale vykopl. Pak Gnabryho vychytal ještě několikrát, stejně jako Müllera a další. Škoda té jedné teče, ale znovu ukázal, že je skvělý gólman.

Foto: Sport.cz

Jiří Pavlenka předvedl proti Bayernu výborný výkon

Vy pamatujete roky, kdy jste od Bayernu dostávali i pět gólů. Berete tuhle prohru s obhájcem titulu jako slušný výsledek?

Slušný není, když jsme prohráli, ale je mnohem lepší než ty příděly z minulých let. My jsme hodně změnili hru. Jsem rád, že doby, kdy jsme jezdili na Bayern s přáním, abychom dostali maximálně tři góly, jsou pryč. Samozřejmě to říkám s trochou nadsázky, nikdy jsme do Allianz Areny nejeli ustrašení. Teď ale máme kvalitu na to, abychom, když se všechno sejde, potrápili i soupeře, jako jsou Bayern nebo Dortmund.

Ve středu máte možnost se o to pokusit v semifinále Německého poháru. Váš spoluhráč Pizzaro dokonce řekl, že Bayernu ukážete velkou sílu...

Přesně to chceme udělat. Viděli jsme, že se s ním dá hrát. Doma jsme opravdu hodně silní. Bude to úplně jiný zápas, nemá favorita. A my hodně toužíme po trofeji.

Dá se říct, že tato sezona je vaší nejlepší za sedm let v bundeslize?

Určitě patří k nejlepším, protože se daří celému mužstvu. Gólově ale nejlepší není, v jedné sezoně jsem dokázal nastřílet i pět branek, teď mám na kontě jen tři. Ale mám před sebou ještě čtyři kola, takže uvidíme... (úsměv)

Podzim Werderu příliš nevyšel. Na jaře jste ale udělali sérii dvanácti zápasů bez prohry v lize a přidali dva v poháru. Co se změnilo, že se nepovedený podzim překlopil do boje o pohárovou Evropu?

V zimě jsme hodně zapracovali nejen na defenzivě, ale celé naší hře. I na podzim jsme odkopali dobré zápasy, jenže jsme je nedotáhli k vítězství nebo je úplně ztratili. Na jaře jsme začali remízami, které se pak ale překlápěly v tříbodové zisky. Bayern nám sice sérii ukončil, ale to nás nezlomí, jsme hodně silní i zdravě sebevědomí.

Platí cíl dostat se do evropských pohárů?

Platí, vytyčili jsme si ho už před začátkem sezony. A jdeme za ním po dvou cestách, v bundeslize i v poháru. Na té první zbývají čtyři zápasy, na té druhé dva. Věřím, že jedna z nich dopadne úspěšně. Pokud by Evropa nevyšla, bude to neúspěšná sezona.

Reklama