Hlavní obsah

Na debakly od Bayernu už jen vzpomínáme s úsměvem, tvrdí obránce Brém Gebre Selassie

Brémy

Obránce Werderu Brémy Theodor Gebre Selassie pamatuje doby, kdy jeho tým s Bayernem prohrával doma i venku a byly z toho velké gólové příděly. O víkendu ale Bayern doma vyhrál s velkým štěstím a už ve středu přijede do Brém v semifinále Německého poháru... „A čeká ho peklo. Naši fanoušci jsou skvělí. Cílem Werderu je pohárová Evropa a tahle cesta je kratší než přes bundesligu,“ uvědomuje si dvaatřicetiletý reprezentační bek.

Sestřih utkání 30. kola fotbalové bundesligy: Bayern - BrémyVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

 
Článek

Když při telefonickém rozhovoru přišla řeč na shora zmíněné debakly, český reprezentant se jen pousmál: „Doby, kdy jsme jeli do Allianz Areny a přáli si, abychom nedostali víc jak tři góly, jsou pryč. Samozřejmě to přání myslím v nadsázce, ale tenkrát měl nad námi Bayern opravdu hodně navrch. Na jaře jsme ukázali, že jsme schopni hrát s kýmkoliv ze špičky. Bayern měl v sobotním duelu velkou převahu, ale bod byl docela blízko. Škoda té smolné Klaassenovy teče. Jirka Pavlenka by balón měl."

Na gólmana české reprezentace pěla německá média chválu. Vychytal mnichovské střelce jednoho vedle druhého. Až stoper Süle otřel svoji střelu o Klaassena a Pavlenka už na míč těsně nedosáhl... „Jirka chytil obrovské šance. Hlavně rána Gnabryho v první půli byla stoprocentně gólová. Jirka ji ale vykopl. Pak tohoto útočníka vychytal ještě několikrát, stejně tak po změně stran i Müllera a další. Škoda té jedné teče, ale znovu ukázal, že je to skvělý gólman," pravil Gebre Sellasie. „Bayernu pomohlo, že jsme hráli od 58. minuty bez vyloučeného stopera Veljkoviče. Do té doby jsme vzdorovali velmi dobře," dodal.

Foto: Hynek Preisler, Právo

Obránce Werderu Brémy Theodor Gebre Selassie se po tréninku podepisuje fanouškům.

Už dal i pět gólů

Ve vrcholící sezoně dal Gebre Selassie tři ligové góly. Za sedm let v bundeslize se jedná o jednu z jeho nejlepších sezon. „Gólově ale ne, protože v jedné sezoně jsem nastřílel pět branek, jinak určitě patří k nejlepším, je to proto, že se daří celému mužstvu. Co se týká gólů, mám před sebou ještě čtyři ligová kola, takže mohu tu pětigólovou hranici překonat," pravil s úsměvem.

Werder se na podzim trápil, hrál ve druhé polovině tabulky. Na jaře ale došlo k obratu. „V zimě jsme hodně zapracovali nejen naší defenzivě, ale celé hře. Viděli jsme spoustu videí s našimi zápasy, učili se z chyb. I na podzim jsme odehráli dobré zápasy, které jsme ale nedotáhli k vítězství, nebo je ztratili. Na jaře jsme začali remízami, které se pak překlápěly ve tříbodové zisky. Bayern nám sice sérii dvanácti ligových zápasů bez prohry ukončil, ale to nás nezlomí, jsme hodně silní i zdravě sebevědomí, věříme si," zdůraznil český bek.

Místo boje o záchranu hraje slavný klub z přístavního města o Evropu... "Cíl postoupit do Evropské ligy, který jsme si vytýčili před začátkem sezony, samozřejmě platí a neuhneme z něj. Jdeme za ním po dvou cestách - v bundeslize i poháru. Na té první zbývají čtyři zápasy na té druhé dva. Věříme, že jedna z nich dopadne úspěšně. Pokud by Evropa nevyšla, bude to z naší strany neúspěšná sezona," konstatoval Theodor Gebre Selassie.

Reklama