Hlavní obsah

Štajner pomohl Hannoveru k výhře, trefil se i Gabriel

Český fotbalista Jiří Štajner pomohl brankou a přihrávkou na gól k výhře Hannoveru 4:2 v sobotním zápase 23. kola německé ligy proti Dortmundu. Hannover tak pokračuje v kvalitních výkonech z posledních kol a dostal se už na sedmou příčku v tabulce.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jiří Štajner

Článek

Štajner zvýšil dvacet minut před koncem hlavou na 2:0, gól dal pouhou minutu po svém příchodu z lavičky náhradníků. O chvíli později ještě přihrávkou připravil branku pro dalšího střídajícího hráče Brugginka, který poté dokázal skórovat ještě jednou. Teprve za stavu 0:4 se dostal ke slovu i Dortmund, ovšem Smolarek s Kringem už jen zmírnili porážku.

Střelecky se prosadil také další český hráč, branka Petra Gabriela však Bielefeldu k bodovému zisku nepomohla. Gabriel sice v 15. minutě poslal svůj tým do vedení, když hlavou využil rohový kop Böhmeho, ovšem Chotěbuz během čtyř minut druhé půle zápas otočila a vyhrála 2:1. Gabriel odehrál stejně jako Radim Kučera celé utkání.

Teprve druhou výhru z pěti zápasů pod vedením staronového trenéra Ottmara Hitzfelda uhráli fotbalisté Bayernu Mnichov, kteří porazili Wolfsburg 2:1. Do vedení šli po proměněné penaltě německého reprezentanta Podolského, druhou branku pak přidal Van Bommel.

Hamburk opustil sestupové příčky

Hitzfeld po několika nepřesvědčivých výkonech svého týmu výrazně obměnil sestavu. Především obranná fáze prošla velkou změnou, když do hry zasáhli nezkušení mladíci Gorlitz a Lell.

Ze sestupových příček se dostali fotbalisté Hamburku, kteří porazili Frankfurt 3:1. Střelecky se opět prosadil Van der Vaart, který se trefil z přímého kopu, ovšem výhru zajistil až Trochowski. Hamburk, za který opět odehrál celé utkání David Jarolím, je třináctý, ale na týmy pod sebou má jen jednobodový náskok.

Naopak se nedařilo Norimberku, který překvapivě prohrál 1:2 v Mohuči, když hned dvakrát nedokázal uhlídat domácího kanonýra Egypťana Zidana. Za Norimberk odehrál celé utkání Tomáš Galásek, Jan Polák po dlouhé době nastoupil v základní sestavě a ze hřiště odešel pět minut před koncem.

Výsledky - 23. kolo:
Bayern Mnichov - Wolfsburg 2:1 (26. Podolski z pen., 55. Van Bommel - 79. Makiadi), Bochum - Cáchy 2:2 (25. Gekas, 52. Epalle - 34. Ibisevič, 57. Lehmann), Chotěbuz - Bielefeld 2:1 (62. Kukielka, 65. Radu - 15. Gabriel), Hamburk - Frankfurt 3:1 (7. Van der Vaart, 77. Trochowski, 90. Olič - 59. Takahara), Hannover - Dortmund 4:2 (76. a 78. Bruggink, 56. Huszti z pen., 69. Štajner - 88. Smolarek, 90. Kringe), Mohuč - Norimberk 2:1 (19. a 27. Zidan - 64. Sajenko).

Reklama

Související témata: