Hlavní obsah

Střídající Štajner dává góly a doufá v reprezentaci

HANNOVER

Ofenzivní opora fotbalistů bundesligového Hannoveru Jiří Štajner v sobotním duelu s Dortmundem strávil na hřišti jen něco málo přes dvacet minut, přesto jej zahrnula chvála ze všech stran. Štajner se jako náhradník blýskl brankou a gólovou přihrávkou,

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jiří Štajner

Článek

I díky němu Hannover, který nakonec zvítězil přesvědčivě 4:2, poskočil na sedmé místo v lize a dál může snít o účasti v evropských pohárech.

"Hrajeme teď hodně dobrý fotbal, i lidi ve městě cítí, že by se letos mohlo podařit něco velkého. Konečně můžeme o něco hrát," řekl dnes ČTK Štajner. Třicetiletému hráči ale k absolutní spokojenosti přece jenom ještě něco chybí: rád by opustil lavičku náhradníků a získal zpět místo v základní sestavě. Sobotním výkonem si o návrat řekl velmi důrazným způsobem.

"Každý raději nastupuje od začátku, já nejsem výjimka. Snad se to brzy otočí. Ale trenéra na druhou stranu chápu, teď máme výborné výsledky, nechce sahat do sestavy," vysvětlil Štajner.

Bývalá opora Liberce navíc dál doufá i v to, že jí dobré výkony znovu zajistí nominaci do národního mužstva, který na konci března čeká možná klíčový duel evropské kvalifikace v Praze s Německem a poté utkání proti Kypru. Štajner naposledy loni v září naskočil do vítězného utkání na Slovensku, od té doby se mu reprezentační pozvánky vyhýbají. "Pořád na to čekám. Neříkám, že se dočkám hned při nejbližší příležitosti, ale třeba to vyjde v budoucnu. Byl bych za to rád," uvedl Štajner.

Reklama

Související témata: