Hlavní obsah

Drážďany dostanou nový stadión, jezdit do Teplic se asi nebude

BERLÍN

Německý třetiligový fotbalový klub Dynamo Drážďany se dočká nového stadionu. Úřady v saské metropoli podle čtvrtečního německého tisku ve středu povolily přestavbu na místě dosavadní chátrající arény. Drážďanští fotbalisté tak nebudou muset hrát své domácí zápasy na jiném hřišti, například v nedalekých Teplicích, jak se o tom ještě před pár týdny spekulovalo.

Foto: Slavia Praha

Fotbalisté Drážďan budou mít nový stadión - ilustrační foto.

Článek

Rekonstrukce má začít letos v červnu a skončit v roce 2009, stát bude 45 miliónů eur (1,3 miliardy korun). Městská správa oznámila, že během přestavby se může dál na stadiónu hrát, i když divácká kapacita bude omezená. Nový stadion pojme 32 000 diváků, zatímco nyní se na něj vejde 22 000 lidí. V době rekonstrukce se jejich počet omezí až na 12 000.

Nová aréna bude mít víceúčelové využití, mimo jiné i pro kulturní akce. V roce 2011 má hostit církevní ekumenický sněm.

Rozhodnutí o přestavbě bylo podle předsedy klubu Hauke Hensela klíčovým předpokladem k tomu, aby Drážďany dostaly novou herní licenci. Právě proto se spekulovalo, že by klub musel hledat jiný stadion, který by vyhovoval normám německého svazu.

Za třetiligový tým nastupují i čeští fotbalisté Tomáš Votava, Ivo Ulich a Pavel David. Drážďany patřily v osmdesátých letech k evropské fotbalové elitě, ale po sjednocení Německa se propadly až do regionální soutěže. Na domácí zápasy však chodí hojné návštěvy. Někteří příznivci Dynama zároveň patří mezi obávané výtržníky. Naposledy minulou neděli jich asi pět desítek fotbalisty ohrožovalo a uráželo.

Reklama

Související témata: