Hlavní obsah

Galásek se stal hvězdou bundesligy, píše Die Welt

PRAHA

Tomáš Galásek pozvedl k výšinám Norimberk a stal se hvězdou bundesligy. Tak hodnotí českého fotbalistu německý deník Die Welt. Klub, který ještě loni bojoval o udržení v soutěži, nyní usiluje o evropské poháry. Pro trenéra Hanse Meyera je 34letý reprezentační záložník klíčovým stratégem.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Tomáš Galásek (vpravo v reprezentačním dresu)

Článek

„Stojí u zrodu našich úspěchů, zkušeností a herní inteligencí převyšuje všechny o deset až patnáct procent,“ chválí Galáska kouč.

„Jeho jméno je neoddělitelně spjaté s úspěchy Norimberku,“ píše o českém hráči Die Welt a oceňuje, že po tréninku zůstává na trávníku déle než ostatní a přidává si.

Už předčil i své krajany Marka Nikla a Jana Poláka, kteří jsou v klubu déle. „Galásek je pro nás nesmírně důležitý, protože do naší hry vnesl pořádek a organizaci,“ přidává chválu slovenský kanonýr Norimberku Róbert Vittek.

„Nepřeceňujte moji roli,“ říká skromně Galásek, který přišel minulý rok v létě z Ajaxu. „Když budeme nadále tvrdě pracovat a úroveň naší hry půjde nahoru, máme šanci na úspěch, ale v hlavách musí zůstat skromnost,“ dodal k rostoucí euforii v Norimberku, jehož se stal miláčkem a přirozeným vůdcem.

Reklama

Související témata: