Hlavní obsah

Jarolím: Už se v bundeslize netřeseme o bytí či nebytí

Hamburger SV se postaral o další jarní senzaci bundesligy. David Jarolím v pátek pozdě večer režíroval hru Hamburku, který zvítězil 2:0 v Gelsenkirchenu na trávníku vedoucího týmu soutěže Schalke 04. Přihrávkou se podílel na druhém gólu, jímž Olič pečetil vítězství. S českým reprezentantem jsme hovořili v sobotu telefonicky před jeho odletem na krátkou návštěvu domů...

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

David Jarolím

Článek

„Tyhle tři body jsou pro nás cenné nejen z hlediska posunu v tabulce, ale i zvýšení sebevědomí. I když jsme se v první půlce sezóny potáceli u dna tabulky, říkal jsem, že se potřebujeme chytit a budeme vyhrávat. Vyhráli jsme počtvrté v řadě.

Nebudu tvrdit, že jsme v pátek hráli nějak oslnivě. Schalke nás ale herně nepřevýšilo. Domácí si vytvořili tlak díky standardním situacím.

V první půli jich kopali hodně, ale vyložené šance si nevytvářeli. My jsme těžili z naší dobře organizované defenzívy, která se hodně zlepšila po příchodu trenéra Huuba Stevense. Vždyť ve čtyřech zápasech jsme dostali jediný gól. Pravdou je, že v první půli jsme se dostali jen ke dvěma nebezpečným střelám.

V Gelsenkirchenu jsme uhájili v první půli čisté konto a po změně stran se už hrál jiný fotbal. Domácí šli do rizika, potřebovali vyhrát. My jsme dál trpělivě bránili a čekali na chybu. Hráči Schalke udělali dvě velké a my jsme je potrestali. První využil dvacet minut před koncem Van der Vaart. Deset minut před koncem zápasu jsem vypíchl soupeři balón a poslal do sóla Oliče, který pojistil naše vítězství. V Hamburku jsem hrával na pravé straně středové řady. Kouč mě teď posunul do jejího středu, což mi víc vyhovuje.

Už si můžeme vydechnout, ale žádná sláva se nekoná. Do sezóny jsme šli s ambicemi hrát o evropské poháry. Teď už se sice netřeseme o bytí či nebytí, ale úplně vyhráno není. Máme dobré mužstvo, což se už potvrzuje. Jdeme zápas od zápasu a na konci soutěže se uvidí, kam ode dna tabulky ještě vystoupáme.“

Reklama

Související témata: