Hlavní obsah

Schalke už počtvrté za sebou nevyhrálo, přesto vede německou ligu

BERLÍN

Vedoucí celek německé fotbalové ligy Schalke 04 opět ztratil body, když v 25. kole nedokázal zvítězit na hřišti Hannoveru, kde pouze remizoval 1:1. Schalke tak nevyhrálo už ve čtvrtém utkání za sebou a komplikuje si cestu za titulem. Lídr má náskok čtyř bodů před druhými Brémami, které v neděli čeká duel s Bayernem Mnichov.

Foto: REUTERS/Thomas Bohlen

Petr Gabriel (v modrém) z Bielefeldu v ostrém souboji ve 25. kole německé ligy

Článek

O výsledku se rozhodovalo v úvodních minutách zápasu. Již po sto sekundách hry se prosadil záložník Schalke Altintop, ale z vedení se hosté neradovali dlouho. Za další dvě minuty bylo srovnáno po přesné ráně Tarnata. Od té doby se nedokázal prosadit žádný z útočníků včetně českého fotbalisty Jiřího Štajnera, který do zápasu zasáhl v dresu Hannoveru až v 72. minutě.

Pouze bod získali také fotbalisté třetího Stuttgartu, kteří s Wolfsburgem uhráli jen bezbrankový výsledek, dotáhli se na Brémy. Kromě bodů Stuttgart ztratil především s třinácti góly nejlepšího střelce ligy Gomeze, který s poraněnou šlachou v koleni bude chybět přibližně šest týdnů. Mladý německý reprezentant tak přijde o kvalifikační utkání o ME s Českou republikou, které se hraje 24. března v Praze.

Druhou nulu v německé lize vychytal český brankář Jaroslav Drobný, který pomohl Bochumi k výhře 2:0 nad Dortmundem. Hrdinou však byl řecký útočník Gekas, který se postaral o oba zásahy Bochumi, za níž odehrál poslední čtvrthodinu také obránce Pavel Drsek.

Polák s Galáskem nastoupili za Norimberk 

Pod výhru Mohuče nad Bielefeldem se podepsal český útočník Petr Ruman, který chvíli po změně stran vnikl do pokutového území, kde byl faulován, a následnou penaltu proměnil v jediný gól zápasu Andreasen. Za Bielefeld odehrál úvodních 24 minut obránce Petr Gabriel, ale pak musel střídat kvůli zranění. Jeho spoluhráč Radim Kučera hrál do 66. minuty.

Díky dvěma přesným hlavičkám útočníka Rafaela porazili fotbalisté Mönchengladbachu berlínskou Herthu jasně 3:1. Přesto jim nadále patří poslední příčka v tabulce, kde na předposlední Bielefeld ztrácejí dva body.

Slovenský útočník Róbert Vittek zabránil třetí porážce fotbalistů Norimberku za sebou. Jeho tým v páteční předehrávce 25. kola prohrával s Frankfurtem 0:2, ale pak si však hosté dali vlastní gól a v 87. minutě zajistil Vittek domácím bod. Za Norimberk odehrál celý zápas Tomáše Galásek, Jan Polák byl v 78. minutě střídán.

Německo - 25. kolo:
Bochum - Dortmund 2:0 (48. a 83. Gekas), Chotěbuz - Cáchy 0:2 (26. Rösler, 90.+2 Pinto), Hannover - Schalke 1:1 (4. Tarnat - 2. Altintop), Mohuč - Bielefeld 1:0 (51. Andreasen z pen.), Mönchengladbach - Hertha Berlín 3:1 (32. a 69. Rafael, 86. Delura - 56. Giménez), Stuttgart - Wolfsburg 0:0, Norimberk - Frankfurt 2:2 (26. Kyrgiakos, 69. Takahara - 81. vlastní Spycher, 87. Vittek).

Reklama

Související témata: