Hlavní obsah

Dojemná tečka. Dvě legendy se loučily s Bayernem ziskem double. Ribéry neudržel slzy

Došlo i na pláč. Fotbalisté Bayernu Mnichov završili na Olympijském stadionu v Berlíně v sobotu svou úspěšnou sezonu. Vítězstvím ve finále německého poháru poměrem 3:0 nad Lipskem získal Bayern domácí double, a o den později se tak na známém mnichovském náměstí sešli fanoušci i hráči, aby společně oslavili dvojitý triumf. Pro dvě legendy se zároveň jednalo o rozlučku s klubem, v němž strávily podstatnou část svých hvězdných kariér. Arjen Robben a Franck Ribéry dali fanouškům sbohem a jejich proslovy doprovázely velké emoce.

Bayern Mnichov získal double. Dvě legendy se loučily.Video: sntv

 
Článek

Hvězdní fotbalisté Bayernu se s fanoušky sešli v neděli na mnichovském náměstí Marienplatz, aby společně oslavili úspěšnou sezonu ověnčenou ziskem německého mistrovského titulu a výhrou v poháru. Oslavy se nesly také ve znamení rozlučky s dvěma výraznými postavami poslední dekády.

Robben ani Ribéry se v příštím ročníku na soupisce Bayernu už neobjeví. Oba dva dostali během oslav prostor na to se s příznivci naposledy rozloučili. A jejich rozlučka vyvolala velké emoce. Ribéry se v jednu chvíli neudržel a jeho proslov dokonce zastavily slzy. Mohutný aplaus na historickém náměstí Mnichova tak udělal pomyslnou tečku za jejich službami bavorskému klubu.

Nizozemec Robben válčil za Bayern od roku 2009. Francouz Ribéry hrál za mnichovský celek dokonce od roku 2007. Kariéry šestatřicetiletého Ribéryho a pětatřicetiletého Robbena budou navždy spjaty s Bayernem.

Ověnčeni několika německými tituly, zisky pohárů a triumfem v Lize mistrů se za nimi v neděli zatáhla pomyslná opona. V očích mnohých se jedná o konec jedné velké éry klubu.

Reklama