Hlavní obsah

Röber po třech měsících opouští trápící se Dortmund

DORTMUND

Po pouhých třech měsících vzdal fotbalový trenér Jürgen Röber snahu vzkřísit Borussii Dortmund. Vestfálskému klubu hrozí sestup z bundesligy a Röber dva dny po sobotní prohře v Bochumi oznámil svou rezignaci. U mužstva vydržel jen osm zápasů, z nichž šest skončilo porážkou a jen dva výhrou.

Článek

"V této těžké situaci nejde o lidi, ale výhradně o budoucnost BVB. Proto jsem nabídl rezignaci," prohlásil třiapadesátiletý kouč, který s optimismem převzal Borussii loni před Vánoci. Propad ligovou tabulkou ale nezastavil, z tehdejšího devátého místa klesli černo-žlutí už na třinácté.

"Po poslední porážce v Bochumi jsem se přesvědčil, že v tomto mančaftu si všichni neuvědomují vážnost situace," dodal Röber, který měl smlouvu do konce sezony. Dortmund byl jeho čtvrtou bundesligovou štací. Předtím vedl Stuttgart, Wolfsburg a Herthu Berlín, s níž sklízel největší úspěchy a dovedl ji z druhé nejvyšší soutěže až do Ligy mistrů.

Okruh možných nástupců klub nezveřejnil, každopádně musí řešit už osmou trenérskou výměnu v této sezóně německé ligy. S Röberem skončil i jeho asistent Bernd Storck. Německá média spekulují o třech adeptech na volný post - bývalém kouči Bayernu Felixi Magathovi, dále Thomasi Dollovi a své bývalé hvězdě Matthiasi Sammerovi.

Reklama

Související témata: