Hlavní obsah

Hitzfeld zůstane trenérem Bayernu i v příští sezóně

MNICHOV

I v příští sezóně povede fotbalisty Bayernu Mnichov trenér Ottmar Hitzfeld. Bavorský velkoklub ve čtvrtek oznámil, že se svým staronovým koučem podepsal smlouvu až do léta 2008. Hitzfeld přitom původně plánoval jen vypomoci u mužstva do konce této sezóny a pak zase odejít.

Článek

"Nečekali jsme, že bychom mohli dospět k tak rychlé a snadné dohodě," řekl na čtvrteční tiskové konferenci manažer Bayernu Uli Hoeness. "Obě strany si přály smlouvu jen na jeden rok s tím, že si časem sedneme a rozhodneme, jestli spolupráci prodloužíme na ještě delší období," vysvětlil Hoeness, proč byla podepsána smlouva právě jen na jeden rok. Práci trenéra si ale chválí. "Naprosto nás přesvědčil tím, jak mužstvo vede. Do budoucna pro nás bude ten pravý," dodal Hoeness.

Osmapadesátiletý Hitzfeld přitom podle svých slov ani nepočítal, že by u mužstva zůstal. Bayern už v minulosti vedl, přišel v roce 1998 a na jeho lavičce posléze strávil šest celých sezon. Letos na začátku února se k mužstvu vrátil poté, co vedení odvolalo Felixe Magatha. Zpočátku se mu ale příliš nedařilo, hned první zápas s Norimberkem prohrál 0:3 a v prvních čtyřech zápasech zaznamenal jen jednu výhru.

Pak se ale začalo Bayernu dařit, poslední tři zápasy mu vynesly sedm bodů a oživily naděje na zisk titulu. Devět kol před koncem je Bayern čtvrtý o šest bodů za vedoucím Schalke.

"To, že jsem přišel uprostřed sezony, byl jen experiment. Chtěl jsem v létě zase odejít, ale situace se vyvinula a já se rozhodl zůstat," řekl Hitzfeld. O tom, že by chtěl od týmu odejít z vlastní vůle, ale experti pochybují. "Dva a půl roku teď odpočíval. Jediné, co dělal, bylo komentování pro televize a hraní golfu. Měl by mít znovu dobité baterky," okomentoval Hitzfeldův návrat k fotbalu trenérský kolega Friedhelm Funkel z frankfurtského Eintrachtu.

Reklama

Související témata: