Hlavní obsah

Borussia Dortmund zrušila 500 permanentních vstupenek. Jejich majitelé nenavštívili dostatečný počet zápasů

Dortmund/Praha

Příliš razantní řešení, nebo spravedlnost pro ty, na které už nezbylo? Fanoušci Borussie Dortmund se nemůžou shodnout na tom, jestli vedení klubu udělalo správný krok, když neumožnilo 500 divákům obnovit své permanentní vstupenky na další sezonu. Důvod je jednoduchý. V minulém ročníku navštívili málo zápasů.

Foto: Sport.cz

Atmosféra na domácích zápasech Borussie Dortmund je elektrizující.

Článek

Borussia zrušila sezonní vstupenky 500 fanouškům. Nařízení se týká těch držitelů permanentek, kteří nenavštívili alespoň sedm zápasů z posledních 17. Klub tak chtěl méně aktivní návštěvníky nahradit těmi, kteří budou na zápasy na stadionu Signal Iduna Park pravidelně chodit. Kapacita stadionu je 83 000 lidí, fotbal je v Dortmundu natolik populární, že bývá téměř vždy vyprodáno.

Na čekací listině pro nákup permanentní vstupenky má být údajně až 50 000 žadatelů. Fanoušci velkoklubu ze spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko se ale přesto nemůžou shodnout, jestli je takový postup Borussie spravedlivý, či nikoliv.

Jedna strana vítá postup jako správný vůči těm, kteří se na Signal Iduna Park nedostanou. „Samozřejmě, že je to spravedlivé, když je tolik lidí na čekací listině," píše jeden z nich na Twitteru. „Představa, že jsem půl roku nemocný, nemůžu chodit a oni mi za to seberou permanentku mi nepřipadá v pořádku," dodává příznivec z druhého názorového spektra.

Atmosféra na domácích zápasech Borussie Dortmund je neskutečná a elektrizující. Nejaktivnější tribuně za brankou se přezdívá „The Yellow Wall" a hráče dokáže strhnout k impozantním výkonům. Signal Iduna Park prošel během let mnoha modernizacemi a jeho aktuální kapacita je 83 000. Na stadionu se konala fotbalová mistrovství světa v roce 1974 a 2006.

Reklama

Související témata: