Hlavní obsah

Galásek dal v Norimberku gól, Bayern porazil Schalke

BERLÍN

Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili lídra německé bundesligy Schalke 2:0 a oživili tak své šance na obhajobu mistrovského titulu. Na svého sobotního soupeře ztrácejí na čtvrtém místě už jen šest bodů. Mezi střelce se v sobotu v Německu zapsal i český záložník Tomáš Galásek a pomohl Norimberku k výhře nad Herthou Berlín 2:1.

Článek

Bayern nasměroval k vítězství nizozemský kanonýr Makaay svou stou brankou ve službách bavorského klubu. Už ve třetí minutě využil přihrávku svého krajana Van Bommela a sám proti brankáři nezaváhal. Výhru pak v 78. minutě potvrdil Bosňan Salihamidžič.

Také v utkání mezi Norimberkem a Herthou Berlín padla rychlá branka a postaral se o ni český defenzivní záložník Tomáš Galásek. Ve čtvrté minutě se k němu odrazil míč po rohovém kopu, český reprezentant z hranice šestnáctky propálil vše před sebou, a dal druhý gól v této sezóně. Norimberk, za který odehrál 76 minut také Jan Polák, pak své vedení zvýšil po střele Engelhardta. Hosté již jen snížili zásluhou Gimenéze.

Fotbalisté Brém promarnili šanci dostat se do čela tabulky, když s Chotěbuzí uhráli jen bezbrankovou remízu. Brémy, které jsou nejlépe střílejícím týmem letošní sezony, si tentokrát nedokázaly poradit s obranou zachraňujícího se soupeře a náskok Schalke tak stáhly pouze o jediný bod. O titul se nadále ucházejí také hráči Stuttgartu, kteří porazili Cáchy 3:1 díky brankám Lautha a Cacaua z poslední čtvrthodiny.

Německo - 27. kolo:
Bayern Mnichov - Schalke 2:0 (3. Makaay, 78. Salihamidžič), Chotěbuz - Brémy 0:0, Mohuč - Leverkusen 1:3 (75. Zidan - 42. a 45. Barbarez, 52. Schneider), Mönchengladbach - Frankfurt 1:1 (89. Insua - 11. Kyrgiakos), Norimberk - Hertha Berlín 2:1 (4. Galásek, 60. Engelhardt - 69. Gimenéz), Stuttgart - Cáchy 3:1 (29. Streller, 75. Lauth, 83. Cacau - 59. Sichone).

Reklama

Související témata: