Hlavní obsah

Jarolímův gól fotbalistům Hamburku body nepřinesl

BERLÍN

Ani branka a gólová přihrávka českého reprezentanta Davida Jarolíma nepomohly v sobotu Hamburku k bodovému zisku v bundesligovém zápase se Stuttgartem. Hosté zvítězili 4:2 a minimálně do neděle poskočili na druhou příčku před Brémy. Hamburk je dvanáctý s dvoubodovým náskokem na sestupové pozice.

Článek

Stuttgart měl v Hamburku povedený vstup do utkání a už po půlhodině hry vedl 3:0 po brankách Cacaua, Khediry a německého reprezentanta Hilberta. Pak rozhodčí vyloučil na každé straně jednoho hráče, ale ani to nemělo vliv na hru Stuttgartu, který na začátku druhé půle vedení opět navýšil po brance obránce Meiry.

Teprve pak se do hry dostal také Hamburk, který využil ztrátu koncentrace soupeře. Nejprve Jarolím obešel Meiru a střelou z osmi metrů vymazal nulu v kolonce vstřelených branek Hamburku. Český reprezentant pak za osm minut opět vystřelil, míč se dostal k střídajícímu Oličovi, který skóre uzavřel.

V čele tabulky nadále zůstává Schalke, které nezaváhalo proti poslednímu Mönchengladbachu a vyhrálo 2:0. První branku vstřelil uzdravený útočník Asamoah, který se vrátil do hry po zlomenině nohy. Dvacet minut před koncem pak vedení potvrdil kat české reprezentace z nedávného kvalifikačního utkání s Německem Kuranyi. Schalke má před Stuttgartem čtyřbodový náskok.

Bayern se jestě nevzdává 

Naděje na titul dál živí i Bayern Mnichov, třebaže v Hannoveru prohrál první poločas. Nakonec ale zvítězil 2:1 a ze čtvrtého místa může čekat na zaváhání soupeřů.

Vedoucí branku Hannoveru vstřelil těsně před pauzou Bruggink, kterému přihrál český útočník Jiří Štajner. Obhájce titulu ale do druhé půle nastoupil s odhodláním a velký tlak vyústil v Demichelisovo vyrovnání a následně ve vítěznou branku v podání Schweinsteigera.

Kromě Jarolíma se v tomto kole trefil také český obránce Bielefeldu Radim Kučera. Ani jeho gól však nepřinesl výhru, protože berlínské Hertě se podařilo vyrovnat. Kučera si už v 19. minutě naskočil na roh svého krajana Davida Kobylíka, dvacet minut před koncem však dal konečnou podobu výsledku domácí Ede.

Bundesliga - 28. kolo:
Cáchy - Dortmund 1:4 (63. Ibiševič - 54. a 58. Frei, 13. Wörns, 61. Tinga), Frankfurt - Chotěbuz 1:3 (64. Meier - 58. Radu, 76. vlastní Preuss, 90. Munteanu), Hamburk - Stuttgart 2:4 (67. Jarolím, 75. Olič - 10. Cacau, 13. Khedira, 27. Hilbert, 50. Meira), Hannover - Bayern Mnichov 1:2 (45.+1 Brugging - 53. Demichelis, 71. Schweinsteiger), Hertha Berlín - Bielefeld 1:1 (71. Ede - 19. Kučera), Schalke - Mönchengladbach 2:0 (57. Asamoah, 71. Kuranyi), Wolfsburg - Mohuč 3:2 (80. a 84. Marcelinho, 41. Klimowicz - 21. a 79. Zidan).

Reklama