Hlavní obsah

Trenér fotbalistů Herthy Berlín Götz byl odvolán

BERLÍN

Vedení fotbalistů Herthy Berlín v úterý odvolalo trenéra Falka Götze, jenž se stal desátým předčasně končícím koučem v bundesligové sezóně. Jeho nástupcem bude dosavadní kouč rezervního týmu Karsten Heine, který se na lavičku prvního mužstva Herthy postaví už potřetí v kariéře.

Foto: ČTK/AP

Fotbalisty Herthy Berlín povede ve zbytku sezóny trenér Heine.

Článek

Klubu z hlavního města se zatím v jarní části ligy vůbec nedaří - po osmi zápasech bez výhry za sebou je Hertha nejhorším týmem druhé poloviny sezóny a má pouze pět bodů náskok na sestupové pozice. V říjnu přitom Götzovi svěřenci tabulku vedli.

Dvaapadesátiletý Heine se vrací k A-týmu Herthy po více než jedenácti letech, naposledy ho vedl do prosince 1995 ve druhé lize. Jeho první působení v roce 1991 trvalo pouze od května do června.

Ani bývalý fotbalista Götz, jenž v roce 1983 emigroval z tehdejší Německé demokratické republiky do západní části Německa, nestál na lavičce tradičního klubu poprvé. Své druhé funkční období zahájil v roce 2004 a smlouvu měl ještě na příští sezónu. Podle agentury SID mu Hertha zaplatí odstupné ve výši jednoho miliónu eur, což není vzhledem k její zadluženosti zanedbatelná částka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články