Hlavní obsah

West Ham získal útočníka Hallera jako nejdražší posilu v historii

Londýn

West Ham získal francouzského fotbalistu Sébastiena Hallera z Frankfurtu jako nejdražší posilu ve své historii. Londýnský klub za pětadvacetiletého útočníka podle britských médií zaplatil 45 milionů liber (asi 1,28 miliard korun).

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Sebastian Haller ještě v dresu Frankfurtu na ilustračním snímku.

Článek

Bývalý francouzský reprezentant do 21 let překonal dosavadního klubového rekordmana Brazilce Felipeho Andersona, který West Ham loni vyšel na 36 milionů liber. Haller s "Kladiváři" podepsal pětiletou smlouvu s opcí na další rok.

Odchovanec Auxerre působil ve Frankfurtu dva roky, v minulé sezoně v 41 soutěžních zápasech za Eintracht vstřelil 20 gólů a přidal 12 asistencí. "Myslím, že je to pro mě velká příležitost. Znamená hodně být rekordní posilou. Cítil jsem, že po mě opravdu toužili a jsem šťastný, že jsem podepsal smlouvu. West Ham je ambiciózní a sympatický klub v krásném městě se skvělými fanoušky," řekl Haller.

Frankfurt v létě přišel o druhého důležitého útočníka. Nejlepší střelec Srb Luka Jovič po uplynulém ročníku přestoupil do Realu Madrid, klub za něj údajně inkasoval 60 milionů eur (asi 1,5 milionů korun).

Reklama

Související témata: