Hlavní obsah

Prohra ve Stuttgartu vzdálila Bayernu Ligu mistrů

BERLÍN

Fotbalisté Bayernu Mnichov zřejmě definitivně ztratili naději na obhajobu titulu v německé lize. V sobotním šlágru 30. kola prohráli 0:2 ve Stuttgartu, kterému zařídil velmi cenný úspěch dvěma slepenými brankami Brazilec Cacau. Čtyři kola před koncem soutěže ztrácí Bayern na čtvrtém místě už devět bodů na vedoucí Schalke, které uhájilo první místo v tabulce díky výhře 2:0 nad Chotěbuzí.

Článek

Cacau pokořil Bayern dvakrát v rozmezí 120 sekund. Nejprve k němu hostující Lell nešťastně srazil Osoriův centr a brazilský útočník zblízka nemohl minout. Po dalším zaváhání mnichovské obrany zužitkoval Cacau přihrávku Khediry. Bayernu tak hrozí, že se po deseti letech nedostane do Ligy mistrů. Třetí místo, které zaručuje účast v předkole lukrativní soutěže, před ním drží s pětibodovým náskokem právě Stuttgart.

Také v Gelsenkirchenu padly rozhodující dva góly během krátké doby. Po hodině hry srazil záložník Chotěbuzi Rost centr směřující na Lincolna do vlastní branky a po čtyřech minutách už vedli domácí 2:0. Lincoln rozehrál roh a další brazilský rodák Bordon hlavou pojistil Schalke vítězství.

Gólman Jaroslav Drobný udržel čisté konto v brance Bochumi, která výhrou 3:0 ve Frankfurtu nad Mohanem udělala významný krok k záchraně. Od svého příchodu v zimní přestávce neinkasoval Drobný už v pátém utkání. Skóre otevřel řecký útočník Gekas, který je s 18 zásahy nejlepším střelcem soutěže.

Z vítězství na soupeřově hřišti se mohl radovat také Radim Kučera z Bielefeldu, který vyhrál 3:2 ve Wolfsburgu. Rozhodující gól dal v 86. minutě Polák Wichniarek.

V souboj dvou adeptů na start v Poháru UEFA neuspěl Norimberk, který prohrál 0:2 v Leverkusenu, jenž ho vystřídal na pátém místě. Bayer ukončil sérii čtyř zápasů bez vítězství díky dvěma brankám Schneidera. Za poražený tým odehráli celý zápas Jan Polák a Tomáš Galásek.

Německo - 30. kolo
Stuttgart - Bayern Mnichov 2:0 (23. a 25. Cacau), Hertha Berlín - Dortmund 0:1 (49. Brzenska), Schalke - Chotěbuz 2:0 (60. vlastní Rost, 64. Bordon), Wolfsburg - Bielefeld 2:3 (16. Marcelinho, 53. Boakye - 8. Westermann, 72. Eigler, 86. Wichniarek), Frankfurt - Bochum 0:3 (58. a 69. Epalle, 32. Gekas), Leverkusen - Norimberk 2:0 (20. a 59. Schneider).

Reklama

Související témata: