Hlavní obsah

Klinsmann se upsal na dva roky placenému televiznímu kanálu

Necelý rok poté, co skončil na lavičce německého národního týmu, se Jürgen Klinsmann vrací k fotbalu. Ne však jako trenér Chelsea, o čemž se v minulých týdnech spekulovalo, ale coby expert německého placeného televizního kanálu Arena.

Foto: REUTERS

Jürgen Klinsmann

Článek

Kouč a bývalý skvělý útočník bude mít svou vlastní show a bude se podílet na reklamních kampaních a PR akcích. Věnovat by se měl především bundeslize, ale i ostatním evropským soutěžím. Arena má práva na nejvyšší německou soutěž a zatím si ji zaplatilo zhruba milion lidí.

"Nepovažuju se za typického televizního experta. Jsem prostě normální pozorovatel, kterého fotbal baví stejně jako jakéhokoli jiného fanouška," uvedl v tiskovém prohlášení Klinsmann, jenž podle deníku Bild dostal za podpis dvouleté smlouvy "několik miliónů eur".

Dvaačtyřicetiletý mistr světa z roku 1990 dovedl loni na domácím mistrovství světa Německo k bronzovým medailím a poté se rozhodl s trénováním po dvou letech skončit. K návratu ho nezlákala nabídka reprezentace USA, kde s rodinou žije, a poté ani Chelsea. Do Spojených států prý za ním minulý týden vyrazila klubová delegace včetně ředitele Eugena Tenenbauma, nástupcem Josého Mourinha se však slavný Němec už nestane.

Reklama

Související témata: